Zatvori
Expedia logo
Foto: Expedia
PoslovniPuls
27/02/2024

Expedia otpušta desetinu globalne radne snage

Najveća američka online putnička agencija, Expedia, objavila je u ponedjeljak kako će smanjiti oko 1.500 radnih mjesta diljem svijeta, što čini otprilike 9% ukupnog broja zaposlenih, kao dio svoje "organizacijske i tehnološke transformacije".

Restrukturiranje dolazi nakon izdanog upozorenja ranije ovog mjeseca kako će prihodi kompanije rast umjerenije u 2024. zbog pada cijena avionskih karata, a CEO Peter Kern najavljuje svoj odlazak.

"Tvrtka i dalje procjenjuje prikladnu raspodjelu resursa kako bi se osiguralo da se najvažniji poslovi i dalje prioritiziraju", izjavio je glasnogovornik Expedia Grupe.

Turističke tvrtke umanjuju očekivanja za 2024. godinu, što ukazuje na to da će potražnja ove godine rasti sporije.

Prošlog tjedna, Booking Holdings je najavio usporavanje rasta rezervacija u prvom tromjesečju i cijeloj godini, kako se normalizira potražnja za putovanjima na američkom tržištu.

Expedia je priopćila kako očekuje da će pretporezi i gotovinski izdaci povezani s restrukturiranjem kompanije iznositi između 80 milijuna i 100 milijuna dolara.

Dionice tvrtke su blago porasle u after-market trgovanju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram