Zatvori
Abu Dhabi
Foto: Kamil Rogalinski / Unsplash
PoslovniPuls
20/02/2024

Banke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima počele mijenjati poslovnu politiku

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) suočavaju se s izazovima dok banke u toj zemlji ograničavaju svoje poslovanje s Rusijom, donoseći odluke o zatvaranju i osobnih i poslovnih računa kako bi izbjegle potencijalne sekundarne sankcije.

"U ovom trenutku, banke UAE odbijaju primiti novčane transakcije iz Rusije i onemogućuju plaćanja prema Rusiji", izvještavaju ruski mediji.

Ruski mediji napominju kako banke nastavljaju zatvarati račune tvrtki koje su u vlasništvu ruskih državljana, pri čemu još uvijek jasno ne objašnjavanju razlog zatvaranja.

Napominje se kako su banke UAE počele pooštravati svoju politiku prema klijentima s ruskim državljanstvom u jesen 2023., kada su prestale prihvaćati uplate iz Rusije.

Jedna banka u Hong Kongu kako je do nedavno bila ključna u "lančanim" plaćanjima, od veljače 2024. godine je odlučila izaći iz takvih aranžmana, a transakcije se sada izvršavaju putem kriptovaluta.

Situacija s bankarskim uslugama postala je komplicirana za tvrtke koje imaju ruske korisnike, jer ne mogu izvršavati novčane transfere prema Rusiji niti primati sredstva iz te zemlje.

Unatoč ovim izazovima, ruski mediji napominju kako je još uvijek moguće otvoriti račun u bankama UAE za fizičke ili pravne osobe iz Rusije, no postupak je duži za one koji nemaju veze s lokalnom elitom.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram