Zatvori
Privatna poliklinika Sabol
Foto: PRESS
PoslovniPuls
05/01/2024

Grupa poznatih domaćih ulagača i IT-jevaca preuzela još jednu privatnu polikliniku

U 2024., jedna od vodećih zdravstvenih grupacija u regiji, Futura Medical Group, ulazi bogatija za akviziciju Poliklinike za dječje bolesti Sabol. Riječ je o hrvatskoj pedijatrijskoj poliklinici s najduljom tradicijom u Hrvatskoj, koja već više od 30 godina djeluje iz Zagreba, okupljajući niz domaćih stručnjaka s 14 specijaliziranih disciplina pedijatrijske skrbi, navodi se u priopćenju.

Ovom novom akvizicijom, Futura Medical Group (FMG) postaje zdravstvena grupacija s preko 50 stručnjaka iz 16 različitih specijalizacija u moderno opremljenim poliklinikama na pet lokacija u Zagrebu i Opatiji, zaslužnih za zdravstvenu skrb više od 100 tisuća pacijenata svih uzrasta.

Direktor Ognjen Bagatin ističe kako je misija FMG-a pružiti nadstandardnu zdravstvenu skrb korisnicima, zbog čega u grupaciji okupljaju vodeće institucije i zdravstvene stručnjake s dokazanim rezultatima.

"Poliklinika Sabol sinonim je za povjerenje i kvalitetnu brigu o našim najmlađim pacijentima, ali i ulaganje u vlastite djelatnike i njihovu cjeloživotnu edukaciju. FMG je upravo Polikliniku Sabol prepoznao kao logičnog partnera s kojim dijeli jednake vrijednosti, a raduje nas što su osnivači - primarijus dr. sc. Zlatko Sabol i mr. sc. Ljiljana Kipke-Sabol, upravo nas prepoznali kao suputnika s kojim će njihova poliklinika dalje rasti. Naša prva poliklinika Sinteza i dosad je bila prepoznata kao vodeća otorinolaringološka i dermatološka poliklinika za brojne dječje problematike i zahvate – poput tonzilektomije (operacije krajnika), adenotomije, tretiranja problema sa sluhom, upale grla, logopedije, dermatoloških pregleda i brojnih ostalih usluga. A ovim iskorakom najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima omogućit ćemo personalizirani pristup i vrhunsko iskustvo liječenja kroz sve naše poliklinike", poručio je Bagatin.

"Vizija naše grupacije, koja teži postati jedna od vodećih zdravstvenih grupacija u regiji i najbolje mjesto za rad u zdravstvu, ogleda se u cilju uspostavljanja jedinstvene zdravstvene platforme. Ta platforma nam omogućuje optimizaciju resursa kroz centralizirano vođenje pojedinih odjela (ljudski potencijali, informacijski sustav, marketinške aktivnosti, pravna podrška, nabava i administracija), a time i fokus na kontinuirano unaprjeđenje usluge za naše pacijente. Kroz sinergiju poliklinika različitih grana medicine unutar naše grupacije, našim djelatnicima omogućit ćemo kvalitetniju razmjenu znanja i najboljih praksi te pružanje sveobuhvatnije zdravstvene usluge za naše pacijente iz Hrvatske i cijele regije", ističe Bojan Pintarić, direktor Futura Medical Groupa.

Futura Partners projekt je skupine uspješnih poduzetnika i poslovnih ljudi spremnih u male i srednje hrvatske tvrtke s velikim potencijalom rasta ulagati tzv. pametni novac, tj. financijska sredstva, znanje i iskustvo. Uz Ognjena Bagatina i Bojana Pintarića, njihov kolektiv čine Luka Abrus Fijačko, Alan Sumina iz ICT sektora, Berislav Horvat, Krešimir Šikić i Filip Jelić iz bankarstva, financija i revizije, odvjetnici Josip Konjevod i Zlatko Knezović te serijski poduzetnik Saša Cvetojević. PS/SM

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram