Zatvori
Porsche Digital Croatia
Foto: PRESS
PoslovniPuls
13/12/2023

Poznate IT tvrtke dominirale popisom najboljih hrvatskih poslodavaca

Na svečanosti održanoj u Hotelu Zonar u Zagrebu, MojPosao, vodeći portal za oglašavanje radnih mjesta u Hrvatskoj i član Alma Career grupacije, proglasio je Najbolje poslodavce u Hrvatskoj, temeljem rezultata Pulser – Istraživanja zadovoljstva zaposlenika.

Tvrtke su svrstane u 3 kategorije ovisno o veličini prema broju zaposlenika: male (20 do 50 zaposlenika), srednje (51 do 250 zaposlenika) te velike (251 ili više zaposlenika). Tvrtke s manje od 20 zaposlenika mogu provesti istraživanje, ali ne ulaze u izbor najboljih.

Najbolji poslodavci u 2023. u kategoriji velikih tvrtki su:

Infinum d.o.o.
ZUBAK GRUPA d.o.o.
Rimac Technology d.o.o.

U kategoriji srednjih tvrtki najbolji poslodavci su:

The Productive Company d.o.o.
Ars Futura d.o.o.
Porsche Digital Croatia d.o.o.

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2023. godinu su:

Kodilion d.o.o.
Netgen d.o.o.
Pontis Technology d.o.o.

Također, sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Pontis Technology d.o.o.

Osim po veličini tvrtke se promatraju i unutar djelatnosti u kojoj posluju. U djelatnosti Informacijskih tehnologija najiznimniji rezultat ostvarila je tvrtka The Productive Company d.o.o., u proizvodnji MICRO-LINK d.o.o., dok je u djelatnosti trgovine najbolji rezultat postigla tvrtka ZUBAK GRUPA d.o.o.

Ove godine po prvi put su dodijeljena priznanja i tvrtkama koje posluju u djelatnosti financija, gdje je najbolji rezultat ostvarila Kentbank d.d., odnosno u turističko-uslužnoj djelatnosti, gdje je najbolje ocjene zaposlenika zaslužila tvrtka NOVA GRATIA d.o.o.

Ove godine je u istraživanju sudjelovalo 39% srednjih, 35% malih, 21% velikih i 5% mikro tvrtki te više od 7.100 zaposlenika, što predstavlja značajan udio od ukupno 10.000 radnika koliko zapošljavaju tvrtke sudionice istraživanja.

Prosječna ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju iznosi 3,29 (od mogućih 4), što predstavlja blagi pad u odnosu na prošlu godinu kada je prosječna ocjena bila 3,35.

Zaposlenici su i ove godine najvišim ocjenama ‘nagradili’ Radne uvjete i Izazovnost radnih zadataka, dok najviše prostora za napredak poslodavci imaju u području Osobnog rasta i razvoja zaposlenika te Organizacije rada.

S druge strane, upravo su kategorije Organizacija rada i Osobni rast i razvoj te Uključenost u donošenje odluka ono što najbolje poslodavce čini iznimnim, odvajajući ih od konkurencije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram