Zatvori
Londonski taxi
Foto: Jordan Brierley / Unsplash
PoslovniPuls
29/11/2023

Uber pobjednosno najavio kako na aplikaciju stižu i legendarni londonski crni taksiji

Uber ostvaruje još jednu pobjedu u svom pohodu na globalnu taxi industriju. Naime, kako su najavili, legendarni londonski crni taksiji stižu na popularnu aplikaciju

Londonski taksisti već se sada mogu početi prijavljivati na Uber, ali sama usluga neće biti dostupna sve do početka 2024. Uber navodi da su neki vozači crnih londonskih taksija već pokazali interes za suradnjom.

Uber postupno sklapa dogovore s vlasnicima taksija i taxi kompanija. Ovaj div u području vožnje nedavno je angažirao flote taksija u Los Angelesu, New Yorku, Parizu i Rimu. Uber tvrdi kako se u Europi i na Bliskom istoku više od 10% vožnji na Uberu obavlja klasičnim taksijem.

U priopćenju, Steve McNamara, glasnogovornik Udruge licenciranih taksista, udruženja koje predstavlja 10 000 londonskih taxi vozača, izjavio je da taksiste u Londonu ne zanima "kaljanje imena ikoničnog i svjetski poznatog taxi prijevoza s Uberom".

Crni taksiji u Londonu već su dostupni putem drugih aplikacija poput Gett, Taxiapp, FreeNow i ComCab.

Kako bi osvojio veći udio na tržištu i stvorio privrženost svojoj aplikaciji, Uber je omogućio dodatne rezervacije prijevoza u Velikoj Britaniji, poput međugradskih vlakova, Eurostara, National Expressa, najma automobila pa čak i avionskih karata.

Vozači londonskih crnih taksija na Uberu dobivat će redovite dispečerske naloge s unaprijed određenim opsegom cijena i odredištem za vožnju, koje mogu prihvatiti ili odbiti. Svi vozači imat će koristi od 0% provizije tijekom svojih prvih šest mjeseci na aplikaciji, što bi moglo uzrokovati trenutačni porast prijava prije nego što se provizija vrati na uobičajeni raspon od oko 20% do 30% po realiziranoj vožnji.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram