Zatvori
Trojena - Saudijska Arabija
Foto: YouTube
PoslovniPuls
27/11/2023

Sljedeći saudijski megaprojekt je luksuzno skijalište u samom srcu pustinje

Saudijska Arabija je očito odlučila otići korak dalje kada je riječ o grandioznim građevinskim megaprojektima. Tako su sada najavili izgradnju skijališta Trojena u samom srcu saudijske pustinje.

Skijalište će se smjestiti na planinama Neona, futurističkog grada čija će izgradnja zahtijevati ulaganje od astronomskih 500 milijardi dolara.

Clark Williams, direktor marketinga i komunikacija projekta Neom, izjavio je kako je ideja o skijanju u Saudijskoj Arabiji lakše ostvariva nego što se misli.

"Ljudi kažu: Čekajte malo, ima li uopće snijega u Saudijskoj Arabiji? Istina je da je dovoljno minus tri stupnja da bismo u Neomu proizveli snijeg. To ćemo moći raditi tijekom tri mjeseca godišnje", naglasio je Williams.

Na planinama na sjeveru Saudijske Arabije gdje će se smjestiti skijalište, prirodna temperatura zimi pada ispod nule.

"Koristit ćemo obnovljive izvore energije za stvaranje snijega, poput solarnih elektrana ili vjetroelektrana. Vodu ćemo crpiti iz postrojenja za desalinizaciju vode. Također ćemo nastojati akumulirati vodu koja nastane tijekom otapanja snijega", dodao je Williams.

Kako najavljuju iz Saudijske Arabije, Trojena će sadržavati sve što se očekuje od jednog modernog skijališta, uključujući restorane, wellness centre i nekoliko hotela koji će primiti goste odmah po otvaranju skijališta krajem 2026. ili početkom 2027. Williams najavljuje potpuno novo iskustvo, a projekt je trenutno u prvoj fazi razvoja s planiranih 7.000 stalnih stanovnika u Trojeni.

Ovo skijalište bit će jedan od četiri glavna dijela futurističkog grada Neoma. Neom je jedan od megaprojekata planiranih ambicioznom saudijskom ekonomsko - turističkom strategijom "Vizija 2030".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram