Zatvori
Foto: Jam Willem Doormembal / Flickr
PoslovniPuls
13/11/2023

Amazon otvorio ured u starom nizozemskom zatvoru

Amazonova ispostava Amazon Web Services (AWS) prošle je godine otvorila novi uredski prostor u gradu Haarlemu u Nizozemskoj, no jedna neobičnost privukla je pažnju korisnka društvenih mreža tek ovog tjedna: Amazonov ured se nalazi unutar bivšeg zatvora!

Zatvor de Koepel, ili "Haarlemski dvorni zatvor," otvoren je 1901. godine i zatvoren 2016. godine. Nakon zatvaranja, De Koepel je kratko vrijeme korišten kao sklonište za sirijske migrante koji su tražili azil u toj europskoj državi.

Amazon danas koristi prostor na trećem katu de Koepela, gdje su zatvorske ćelije pretvorene u uredske prostore, a dostupni su i zajednički stolovi za uredske radnike. U četvrtak je jedan zaposlenik nizozemskog Amazona objavio obilazak uredskih prostora na TikToku - što je odmah iz razumljivih razloga postalo veliki viralni hit.

Video prikazuje nekoliko bivših zatvorskih ćelija, s logotipom AWS-a iznad brojeva ćelija. Korisnik TikToka tvrdi da se ćelije, opremljene uredskim namještajem i stolicama, koriste kao sobe za sastanke.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram