Zatvori
Zagreb neboder
Foto: Sven Kucinic / Unsplash
PoslovniPuls
10/11/2023

Prosječna neto plaća u Zagrebu sve bliže iznosu od 1.400 eura

Prema najnovijim podacima Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za kolovoz iznosila je impresivnih 1.335 eura. Ovaj iznos predstavlja nominalni rast od dva posto u odnosu na srpanj te značajan porast od 13,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Uspoređujući ove podatke s prosječnom mjesečnom plaćom na nacionalnoj razini, koja je iznosila 1.163 eura, zagrebački zaposlenici imali su prosječno 172 eura veću neto plaći tijekom kolovoza.

Posebno zanimljivo je da je najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za kolovoz isplaćena u sektoru vađenja sirove nafte i prirodnog plina, dosegnuvši iznos od respektabilnih 2.032 eura. S druge strane, najniža plaća evidentirana je u sektoru proizvodnje kože i srodnih proizvoda, te je iznosila 712 eura.

Medijalna neto plaća za kolovoz iznosila je 1.137 eura, što ukazuje na to da je polovina zaposlenih zarađivala manje, dok je druga polovina ostvarila prihod veći od tog iznosa.

Kada je riječ o bruto plaćama, prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za kolovoz bila je 1.904 eura. Ovaj iznos predstavlja porast od 2,3 posto u odnosu na srpanj te značajan rast od čak 16 posto u odnosu na kolovoz 2022. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram