Zatvori
Barcelona
Foto: Florian Wehde / Unsplash
PoslovniPuls
09/11/2023

Osnivači Glova žele ulagati u nove europske startupe

Osnovana je nova europska tvrtka za ulaganje u startupe, Yellow, koja započinje s jednim fondom od 30 milijuna eura posvećenog tzv. pre-seed investicijama na europskoj startup sceni. Pokrenuli su je Adam Lasri, bivši investitor u poznatom ulagačkom fondu Atomico, te Oscar Pierre i Sacha Michaud, osnivači popularog servisa za dostavu - Glovo.

Yellow ima za cilj pomoći osnivačima da prošire svoje poslovanje u Francuskoj i ključnim tržištima južne Europe (ponajprije je riječ Španjolskoj, Italiji i Portugalu), kažu pokretači.

Fond nije ograničen na određeni sektor i namjerava ulagati iznose od 200.000 do 500.000 eura.

Početna sredstva Yellowa prikupljena su od brojih uglednih poduzetnika iz regije južne Europe i poznatih europskih osnivača tehnoloških kompanija.

"Divno je surađivati ​​s Oscarom i Sachom. Poznajemo se već godinama, i vidio sam iz prve ruke koliko su podržali i ušli u angažiran odnos se s više od 30 startupa koje su podržali proteklih godina. Sada smo se udružili kako bismo formalizirali tu predanost kroz Yellow, i radujemo se što je početak fonda naišao na velik interes investitora", poručio je Lasri.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram