Zatvori
PoslovniPuls
08/11/2023

Epicova online trgovina videoigrama još uvijek čeka prvi profit

Epic Games, tvrtka koja stoji iza multiplayer uspješnice Fortnite i najkorištenijeg game engine-a, "Unreal Engine", još je 2018. godine lansirala vlastitu online trgovinu videoigrama, ali čini se kako taj segment njihovog poslovanja još uvijek čeka prvu dobit.

Prvi čovjek Epic Games Store-a, Steve Allison, otkrio je kako je Epicova online još uvijek neprofitabilna i kako je rast broja korisnika prioritet za tvrtku, dok dobit očekuju u nekom budućem razdoblju.

Epic već više od 5 godina privlači nove korisnike na svoju trgovinu mahom dijeljenjem manje i više poznatih igraćih naslova, a od nedavno je lansiran i novi sustav nagrađivanja developera koji svoje naslove odluče lansirati upravo putem ove online trgovine, koja unatoč svom trudu i velikim ulaganjima i dalje ne uspijeva konkurirati globalnom lideru - platformi Steam.

Epic je prije dvije godine prijavio gubitak na distribuciji videoigara u iznosu od oko 300 milijuna dolara, a čini se kako ništa bolje nije ni danas.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram