Zatvori
PoslovniPuls
31/10/2023

Nastavak problema u industriji videoigara: Legendarni studio Bungie otpušta zaposlenike

Legendarni studio za razvoj videoigara, poznat po serijalu "Halo" otpušta neodređeni broj zaposlenika i odgađa dva svoja nadolazeća naslova: "Marathon" i nadolazeću ekspanziju za "Destiny 2", pod nazivom "The Final Shape". Potonja se sada očekuje u lipnju 2024., dok se prva ne očekuje prije 2025. godine.

Otkazi su dio strategije kontinuiranih smanjenja troškova unutar Sonyjeve PlayStation divizije. Trenutno nema službenih brojki, ali bivši zaposlenici Bungiea već su počeli dijeliti informacije o otkazima na društvenim medijima. Podsjetimo, Sony je prošle godine kupio Bungie u poslu vrijednom 3,6 milijardi dolara, s namjerom da studio djeluje kao neovisna jedinica unutar kompanije.

"Danas je tužan dan za Bungie jer se opraštamo od kolega koji su ostavili značajan trag u našem studiju", napisao je CEO kompanije, Pete Parsons, na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Otkazi u Bungieu najnoviji su primjer teške godine za tvrtke u industriji videoigara. Epic Games je u rujnu otpustio oko 830 zaposlenika, što je otprilike 16 posto njihove radne snage. Razvojni tim igre "The Last of Us", Naughty Dog, također je navodno smanjio broj honorarnih radnika ranije ovog mjeseca, dok je CD Projekt Red, razvojni tim iza videoigre "Cyberpunk 2077", otpustio oko 100 ljudi u srpnju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram