Zatvori
PoslovniPuls
01/02/2022

Sony uzvraća udarac: Kupio originalne tvorce Microsoftove "Halo" franšize

Svi smo čekali odgovor iz Sonyja nakon što je Microsoft najavio akviziciju izdavačke kuće Activision Blizzard. Jučer popodne smo ga dobili. Japanski div naime objavio je preuzimanje poznatog gaming studija Bungie. Riječ je o originalnim kreatorima "Halo" franšize, Microsoftove ekskluzive koja je kroz povijest u značajnoj mjeri bila povezana s uspješnošću Xbox konzole.

Vrijednost preuzimanja je 3,6 mlrd. dolara.

Iz Sonyja su poručili kako će Bungie ostati nezavisni studio, a imat će i dalje mogućnost biranja na kojim platformama želi izdati svoje igre. Studio je i dalje zaposlen na održavanju igre "Destiny 2", a rade i na potpuno novoj igri.

"Imamo snažno partnerstvo s Bungie-om još od izlaska prvog Destinyja i ne mogu biti zadovoljniji što im možemo dati službenu dobrodošlicu u PlayStation obitelj", rekao je predsjednik Sony Interactive Entertainmenta, Jim Ryan.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti koji su Sonyjevi planovi s Bungiem, vrlo talentiranim i iskusnim studijom, koji iako više nema kontrolu nad Halo franšizom, označava važan dio Microsoftove Xbox povijesti, a sada je "trofej" u zemlji PlayStationa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram