Zatvori
Foto: Henrique Ferreira / Unsplash
PoslovniPuls
30/10/2023

Prvo okupljanje bivših studenata FER-a u Švicarskoj

Prošlu nedjelju, održano je prvo međunarodno okupljanje FER Alumni zajednice i to u Zürichu. Okupilo se gotovo 50 sudionika, onih nedavno diplomiranih, kao i onih koji su na FER-u diplomirali prije više od 20 godina, a koji su doputovali iz raznih dijelova Švicarske kako bi se susreli s bivšim kolegama te razmijenili svoja iskustva. Na okupljanju su sudjelovali i dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas i alumni koordinator doc. dr. sc. Tomislav Marković, a okupljanje su organizirali dr. sc. Matija Varga i dr. sc. Miranda Kreković, članovi alumni internacionalnog tima, kojeg vodi dr. sc. Vana Jeličić, navodi se u medijskoj objavi.

„U opuštenoj atmosferi s našim bivšim studentima smo razmijenili pozitivna i konstruktivna iskustva, a mnogi su izrazili želju sudjelovati u inicijativama FER-ai doprinijeti svojem fakultetu koji im je pomogao izgraditi zaista uspješne međunarodne karijere“, poručio je dekan Bilas. Mnogi su alumni, naime, završili doktorske i postdoktorske studije na najprestižnijim švicarskim sveučilištima, koja su istovremeno i najbolja sveučilišta u Europi i svijetu, a brojni su zaposleni u startup tvrtkama ili velikim korporacijama, kao što su Google, ABB ili Huawei.

Alumni su se prvotno okupili kod ETH Zürich Polyterrasse gdje su uživali u pogledu na grad. Dio okupljenih je iskoristio priliku za zajedničko fotografiranje, a potom su svi prošetali do bajkovitog restorana Ziegelhütte, gdje su ih dočekali osvježenje i zabava uz kuglanje.

Dekan Bilas i koordinator Marković održali su sastanke na temu buduće suradnje, mobilnosti studenata te razmjene iskustava s prof. Dokmanić, prof. Jakšić, prof. Čapkun i prof. Josipović, a dogovoreno je nekoliko aktivnosti vezanih uz istraživanje koje će krenuti već u proljeće sljedeće godine.

Ovo je okupljanje pomoglo bivšim FER-ovcima u Švicarskoj da se povežu, umreže i upoznaju s načinima suradnje sa svojim Fakultetom, a okupljanje ih je podsjetilo kako su im njihovi profesori i dalje dostupni kao mentori, kako za mlade, tako i iskusne profesionalce, i da su vrata FER-a uvijek otvorena za sve bivše studente. Okupljanja se planiraju i u drugim europskim gradovima, navode u FER-u.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram