Zatvori
Foto: Anton / Unsplash
PoslovniPuls
27/10/2023

Nastavak konsolidacije na tržištu zdravstvenih usluga

Arsano Medical Group, najveći privatni investitor u privatno zdravstvo u Hrvatskoj i regiji, realizirao je svoje sedmo ulaganje, u Ustanovu za zdravstvenu skrb Latebra. Ustanova za zdravstvenu skrb Latebra je specijalistički medicinsko – biokemijski i mikrobiološki laboratorij koji omogućuje širok spektar laboratorijskih pretraga iz područja opće i specijalističke biokemije, hematologije, koagulacije, imunokemije te analitičke toksikologije, navodi se u priopćenju.

Okupljanje privatnih zdravstvenih ustanova iz Hrvatske i regije pokrenuo je Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe.

”Nastavljamo sa širenjem Arsano Medical Group i ponosni smo što je naša vizija jačanja privatnog zdravstvenog sustava sve više prepoznata unutar zdravstvenog sektora. Snažan financijski partner koji ustanovama donosi najbolje prakse korporativnog upravljanja omogućuje pokretanje investicija u podizanje standarda zdravstvene skrbi za pacijente, a to je jedini način uspješnog dugoročnog poslovanja i razvoja privatnih zdravstvenih ustanova. Na taj način gradimo našu viziju o Arsano Medical Group kao vodećoj instituciji u privatnom zdravstvu u široj regiji”, izjavio je Boris Rivić, glavni operativni direktor Arsano Medical Group.

Ustanova za zdravstvenu skrb Latebra svojim pacijentima omogućuje najsuvremenije dijagnostičke postupke na polju medicinske biokemije, mikrobiologije i citologije, a na tržištu su prepoznati kao ustanova sa vrhunskom tehnologijom i visokim standardom brige za pacijente.

„Ulaskom u Arsano Medical Group dobit ćemo novi zalet na tržištu, a svojim kapacitetima i stručnošću dodatno ćemo ojačati laboratorijski segment čitave grupe. Od početka smo Latebru gradili kao ustanovu najviše razine kvalitete, a sada smo sigurni da ćemo tu razinu ne samo moći zadržati, već i dodatno podići, sve u svrhu još dostupnije, brže i kvalitetnije usluge za pacijente. Arsano Medical Group kao objedinjena zdravstvena institucija predstavlja dodatnu vrijednost pacijentima u Hrvatskoj”, izjavio je Domagoj Čulo, ravnatelj Latebre.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram