Zatvori
Nvidia CEO
Foto: NVIDIA Taiwan / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
23/10/2023

Osnivač Nvidia-e: Poduzetništvo je užasno teško, da imam izbor ne bih ponovno išao tim putem

Jensen Huang je osnivač i izvršni direktor tehnološke kompanije Nvidia, iznimno uspješan poduzetnik čija vrijednost osobnog bogatstva premašuje iznos od 37,5 milijardi dolara. Huang je prilikom nedavnog gostovanja u jednom podcastu, podijelio nekoliko savjeta s ljudima koji žele pokrenuti vlastiti biznis.

Osnivač Nvidia-e priznao je, kada bi nekim slučajem imao izbor, ne bi ponovno ušao u poduzetnišvo i izgradnju biznisa zbog ogromnih poteškoća koje su uključene.

Huang je istaknuo kako je izgradnja Nvidije bila mnogo teža nego što je itko očekivao, rekavši: "Izgradnja tvrtke je toliko teška… nitko od nas nije očekivao da će biti." Priznao je bol, ranjivost i sramotu koje poduzetnici često doživljavaju tijekom svojeg puta, postavljajući pitanje bi li itko zdravog razuma dobrovoljno prošao takve teškoće.

Unatoč izrečenom, Huang je prepoznao kako upravo sposobnost da prežive teške trenutke definira uspješne poduzetnike. Vjeruje kako njihova "supermoć" leži u potcjenjivanju teškoća s kojima će se suočiti, postavljajući pitanje: "Koliko teško to može biti?" Takav stav omogućio mu je da nastavi gurati naprijed, čak i tijekom najizazovnijih trenutaka.

Iako izgradnja tvrtke može biti naporna, nagrada može biti značajna. Huang je osnovao Nvidiju 1993. godine s kapitalom od manje od 1000 dolara, a od tada se Nvidia razvila u jednu od najvećih tehnoloških tvrtki na svijetu, s tržišnom kapitalizacijom većom od bilijun dolara. Unatoč svojem ogromnom bogatstvu i desetljećima napornog rada, Huang ne pokazuje znakove usporavanja.

"Sve još uvijek super funkcionira. Još uvijek se nevjerojatno zabavljam i dodajem malo vrijednosti", rekao je osnivač Nvidia-e.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram