Zatvori
Zagreb neboder
Foto: Sven Kucinic / Unsplash
PoslovniPuls
16/10/2023

Prosječna plaća u Zagrebu narasla na 1.309 eura

U mjesecu srpnju, prosječna isplaćena neto plaća po zaposleniku u kompanijama smještenima u Gradu Zagrebu iznosila je 1.309 eura. Ovi podaci, prikupljeni od strane Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, otkrivaju nominalni pad od 0,6 posto u usporedbi s mjesecom lipnjem. No, u odnosu na srpanj prošle godine, bilježi se značajan rast od 12,8 posto.

Uspoređujući zagrebačku prosječnu neto plaću za srpanj s nacionalnim prosjekom od 1.141 eura, uočava se značajna razlika od 168 eura u korist zagrebačkih radnika.

Najviša prosječna mjesečna neto plaću u pravnim osobama za srpanj ove godine zabilježena je u sektoru vađenja sirove nafte i prirodnog plina, gdje je iznosila 2.108 eura. Nasuprot tome, najniža prosječna plaća bila je u sektoru proizvodnje kože i srodnih proizvoda, iznosivši 708 eura.

Srednja, ili medijalna, neto plaća za srpanj iznosila je 1.116 eura, što ukazuje na to da je polovina zaposlenika zarađivala manje, dok je druga polovina zarađivala više od tog iznosa.

Kada je riječ o prosječnoj mjesečnoj bruto plaći po zaposleniku u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za srpanj ove godine, iznosila je 1.862 eura. To predstavlja pad od 0,5 posto u odnosu na lipanj, no značajan rast od 15,1 posto u usporedbi sa srpnjem 2022. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram