Zatvori
Foto: HUP-ICT
PoslovniPuls
09/10/2023

HUP-ICT organizira veliku konferenciju o digitalizaciji

Nova konferencija, Digitalna (R)evolucija, će se održati 28. studenoga u Mozaik event centru (bivši Hypo centar), a ideja je inspirirati domaće poduzetnike na brže usvajanje novih tehnologija, kroz prezentaciju konkretnih primjera uspješnih projekata primjene digitalnih tehnologija u tvrtkama različitih veličina i iz različitih sektoram, poručuju iz udruge HUP-ICT-a, koji organizira konferenciju.

“Za ubrzanje digitalizacije ključno je proširiti svijest o nepovratnim promjenama koje se događaju, te smanjiti otpor prema korištenju novih tehnologija, a to se na najbolji mogući način može napraviti tako da se prezentiraju uspješni projekti koji su realizirani u drugim kompanijama. Zbog toga ćemo i ove godine na Digitalnoj (R)evoluciji pokazati velik broj uspješnih primjera digitalizacije iz svih sektora kao i kompanija različite veličine. Ovo nije konferencija o tehnologiji, ne pričamo inženjerskim jezikom, nego jezikom poslodavaca i svakodnevnim primjerima u kojima nam tehnologija može pomoći. Svi koji dođu na konferenciju dobit će sigurno konkretne i korisne informacije, ali i nadahnuće za korištenje modernih tehnologija u svom poslovanju”, izjavio je Ivan Maglić, programski direktor Digitalne (R)evolucije.

Hrvatska ICT industrija se proteklih godina pozicionirala kao najbrže rastući dio gospodarstva, a prema Strategiji digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. taj sektor ima potencijal doseći do 12 posto udjela u BDP-u Hrvatske. Za to je nužno ubrzati digitalizaciju javne uprave, ali i svih grana gospodarstva, a jedan od najvećih izazova za to je osigurati dovoljno kvalitetnih digitalno educiranih zaposlenika. Pošto su educirani i motivirani zaposlenici jamac uspješnosti digitalizacije bilo kojeg dijela poslovnog procesa, svi okupljeni će na Digitalnoj (R)evoluciji moći saznati na koji su način kompanije educirale i motivirale zaposlenike na sudjelovanje i na usvajanju tehnologija koje donose promjene.

”Primjena digitalnih tehnologija u poslovanju ne zahtijeva nužno velika ulaganja, tehnologija je dostupna i često je potrebno samo malo više spremnosti na promjene. Kroz postojeće primjere domaćih tvrtki različitih veličina i iz različitih sektora, koje digitalna znanja i vještine već posjeduju i implementiraju u poslovanje, u HUP-ICT-u želimo potaknuti sve poduzetnike da hrabrije i odlučnije krenu u digitalnu transformaciju, jer to nije pitanje trenda, nego konkurentnosti, pa i opstanka”, izjavila je Jasminka Martinović, direktorica HUP-ICT udruge.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram