Zatvori
Fortnite
Foto: Fortnite
PoslovniPuls
29/09/2023

Otkazi pljušte na sve strane: Epic Games otpustio čak 16 posto svih zaposlenika

Epic Games, američki izdavač videoigara, najpoznatiji po serijalu "Fortnite", otpustio je 16 posto svojih zaposlenika, odnosno ukida se oko 900 radnih mjesta, objavljeno je.

U nastojanju da smanji troškove, Epic je najavio i prodaju glazbene online trgovine Bandcamp koju je kupio tek prošle godine.

"Već neko vrijeme trošimo puno više novca nego što zarađujemo, dok ulažemo u razvoj Epica i 'Fortnitea' kao ekosustava inpiriranog metaverzumom za kreatore. Dugo vremena bio sam optimističan da ćemo kroz ovu tranziciju proći bez otpuštanja, međutim sada vidim da je to bilo nerealno", poručio je zaposlenicima Epic-ov CEO i suosnivač, Tim Sweeney.

"Smanjujemo troškove bez narušavanja razvoja ili naših osnovnih linija poslovanja kako bismo mogli nastaviti s ambicioznim planovima. Otprilike dvije trećine otpuštanja odnose se na timove izvan osnovnog razvoja. Neki od naših proizvoda i inicijativa bit će dostavljeni prema rasporedu, dok neki možda neće biti isporučeni kako je planirano jer trenutno nemamo dovoljno resursa. Mi smo spremni na kompromis oko rasporeda ako to znači da ćemo zadržati sposobnost ostvarivanja naših ciljeva, doći do dobiti i postati vodeća tvrtka u svijetu metaverzuma", poručio je Sweeney u dopisu zaposlenicima Epica.

Globalna industrija videoigara već se neko vrijeme nalazi u kontrakciji. Val otkaza krenuo je iz SAD-a, ali sada je itekako prisutan i u Europi.

Electronic Arts (EA) tako je ugasio oko 700 radnih mjesta, Microsoftova gaming divizija također otpušta zaposlenike, dok je europski izdavački div Embracer Group najavio val otkaza, ali i prodaju ili gašenje nekih od svojih razvojnih studija.

Prema analizi Newzoo-a, globalno tržište video igara ove će godine generirati prihode oko 188 mlrd. dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram