Zatvori
Cotrugli Sia Program
Foto: Cotrugli Business School
PoslovniPuls
28/09/2023

COTRUGLI poziva na uključivanje u drugu generaciju SiA programa u Hrvatskoj

COTRUGLI Business School, vodeća poslovna škola u jugoistočnoj Europi, predstavlja drugu generaciju Strategy in Action (SiA) programa u Hrvatskoj

Ovaj program, usmjeren na razvoj i provedbu poslovne strategije, podržali su svojim partnerstvom Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Poslovni Dnevnik, Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) i Zagrebačka burza (ZSE).

Povodom pokretanja druge generacije programa COTRUGLI poziva na SiA radionicu koja će se održati 9. studenoga 2023. godine! Prijavite se!

Razvoj jasnih i učinkovitih poslovnih strategija

Cilj SiA - Strategy in Action programa je pružiti ključne alate i smjernice poduzetnicima za razvoj i provedbu jasnih i učinkovitih poslovnih strategija koje će im omogućiti postizanje održivog rasta i konkurentske prednosti na tržištu. 

Strateški planovi postaju ključni jer statistike često otkrivaju da veliki broj tvrtki nema dobro definirane strategije za podršku svojim ambicijama rasta.

Praktični primjeri naglašavaju važnost strateškog planiranja:

Razvoj novih tržišta: Kada organizacija odluči proširiti svoje poslovanje na nova tržišta, dobro definirana strategija omogućuje identifikaciju specifičnih potreba, izazova i prilika na tim tržištima. Bez takve strategije, organizacija se može suočiti s problemima prilagodbe, gubitkom resursa i nepotrebnim troškovima.

Konkurentska prednost: Organizacija koja prepozna konkurenciju kao ključni izazov može razviti strategiju usmjerenu na inovacije i diferencijaciju proizvoda ili usluga. Ovo može rezultirati razvojem jedinstvenih ponuda koje privlače kupce i stvaraju trajnu tržišnu prednost.

Pristup kapitalu: Mnoge organizacije, posebno startupovi i brzorastuće tvrtke, traže pristup kapitalu kako bi podržale svoj rast. Poslovna strategija omogućava im definiranje ciljeva, privlačenje investitora i ostvarivanje potrebnih financijskih sredstava putem različitih izvora, uključujući izlazak na burzu.

Nadilaženje kriza: U izazovnim vremenima, organizacija s dobro razrađenom strategijom može bolje reagirati na krize. Na primjer, raznolikost proizvoda ili usluga i fokus na stabilna tržišta mogu pomoći organizaciji da preživi turbulentna vremena.

Reagiranje na tehnološke promjene: Organizacije koje su spremne na tehnološke promjene i inovacije često postižu veći uspjeh. Poslovna strategija može uključivati investicije u istraživanje i razvoj te usmjerenost na nove tehnološke trendove kako bi se ostvarila konkurentska prednost.

Ovi primjeri jasno ilustriraju kako dobro definirana poslovna strategija može utjecati na različite aspekte organizacije, uključujući rast, konkurentske prednosti, pristup kapitalu, preživljavanje u krizama i prilagodbu tehnološkim promjenama. 

Zašto se pridružiti SiA programu? 

Ulaganje u osobni rast i poslovni uspjeh nikada nije bilo važnije, a COTRUGLI Business School kroz SiA program nudi neprocjenjive koristi za poduzetnike i rukovoditelje. 

Pridruživanjem programu, dobit ćete priliku: 

  • Unaprijediti vlastite vještine,
  • Povećati konkurentsku prednost,
  • Otvoriti pristup kapitalu,
  • Osigurati održivost vašeg poslovanja, 
  • Pridružite se liderima industrije u regiji. 

Važnost SiA programa za poduzetnike ogleda se u rješavanju ključnog problema s kojim se današnje tvrtke često suočavaju - nedostatkom jasnoće u strateškom vođenju. Naime, statistike ukazuju da značajan postotak najvišeg rukovodstva može navesti samo tri glavna strateška prioriteta vlastite organizacije, a taj nedostatak jasnoće često se širi niz organizacijsku hijerarhiju, što rezultira smanjenom učinkovitošću, gubicima konkurentske prednosti te poteškoćama u ostvarivanju dugoročnih ciljeva.

Otkrijte tajnu uspješne strategije - prijavite se na SiA radionicu!

COTRUGLI Business School poziva sve ambiciozne poduzetnike i rukovoditelje koji teže uspjehu i rastu svojih organizacija da se prijave na SiA radionicu. Na radionici ćete imati priliku iz prve ruke iskusiti program, saznati više o platformi koja će biti u središtu buduće strategije rasta, upoznati druge lidere i poduzetnike koji se suočavaju s istim izazovima i problemima te čuti pozitivna iskustva prve generacije polaznika. 

Radionica će se održati 9. studenoga 2023. godine a prijaviti se možete ovdje

COTRUGLI Business School - sinonim za premium poslovnu edukaciju

Poslovna škola COTRUGLI sinonim je za poslovnu izvrsnost i rezultate, a slovi za vodeću poslovnu školu u jugoistočnoj Europi. Tome u prilog govori i AMBA akreditacija koju posjeduje svega 300 škola u svijetu, što čini manje od dva posto škola u ukupno 70 zemalja. MBA diplomu do sada je steklo 2600 polaznika, što predstavlja najveću MBA alumni zajednicu u regiji, a kroz korporativne programe akademije prošlo je više od 20.000 top menadžera. 

Ono što školu čini posebnom je vrhunski tim inozemnih predavača, koji su istovremeno konzultanti koji rade za neke od najvećih organizacija u svijetu. 

Misija škole je poticanje poduzetništva i podrška postizanju izvanrednih poslovnih rezultata u regiji putem raznovrsnih i sveobuhvatnih edukacijskih programa, treninga, savjetovanja i drugih inicijativa. Njihovi programi osmišljeni su kako bi svim polaznicima usadili duboki osjećaj etike, integriteta i odgovornog vođenja, propoznavajući da uspjeh u suvremenom poslovnom okruženju nadilazi profitabilnost te zahtijeva holističko razumijevanje društvenog utjecaja i kultiviranje dugoročnih održivih praksi. Njeguju kulturu inovacija, suradnje i neprestanog učenja, izgrađujući utjecajne lidere koji potiču pozitivne promjene kako u svojim organizacijama, tako i u široj zajednici.

PROMO / SPONZORIRANO

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram