Zatvori
PoslovniPuls
21/09/2023

Poznati austrijski fintech stručnjak postao jedan od ključnih ljudi hrvatskog Aircash-a

Udo Müller, austrijski poslovni čovjek s više od 20 godina iskustva u fintech sektoru te bivši izvršni direktor tvrtke Paysafecard, postao je manjinski suvlasnik hrvatskog fintecha Aircash, objavljeno je.

Müller je u Paysafe grupaciji proveo got dva desetljeća svoje karijere i odigrao je ključnu ulogu pri izgradnji Paysafecarda u jednog od vodećih globalnih igrača u sektoru online plaćanja. Godine 2014. Müller je imenovan izvršnim direktorom odjela ecash Paysafea te je na toj poziciji ostao do 2022. godine.

U Aircashu će Müller igrati ključnu ulogu u strategiji rasta. Tijekom sljedećih godina predvodit će rast i upravljački tim Aircasha, usredotočujući se na poboljšanje razvoja proizvoda i bankarske funkcionalnosti unutar fintech sektora. Njegova vizija uključuje širenje geografskog dosega Aircasha, s jakim naglaskom na istočnu Europu, Afriku i Latinsku Ameriku.

Osim toga, Müller će također pružiti podršku za buduće aktivnosti M&A (spajanja i akvizicija) Aircasha.

"Pratim uspjeh Aircasha više od pet godina i uspostavio sam osobnu vezu s Hrvojem Ćosićem, direktorom Aircasha. Stoga sam duboko počašćen i entuzijastičan zbog suradnje s Aircash timom. Čvrsto sam uvjeren da Aircash ima potencijal postati super-aplikacija za financijske usluge", kazao je Müller.

"Udino veliko iskustvo i strateška oštroumnost bit će velika prednost za Aircash. Uz njegovu pomoć i stručnost, Aircash je spreman dostići nove razine uspjeha, dodatno povećavajući vrijednost za naše korisnike", rekao je Hrvoje Ćosić, izvršni direktor Aircasha.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram