Zatvori
Pharmas
Foto: PHARMAS
PoslovniPuls
11/09/2023

Pharmas Luke Rajića preuzeo španjolsku farmaceutsku tvrtku

Početkom rujna hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS uspješno je zaključila proces akvizicije većinskog udjela u španjolskoj Mabo Farmi sa sjedištem u Madridu te je time preuzela i upravljanje tom tvrtkom, objavljeno je.

Mabo Farma najbrže je rastuća generička kompanija u Španjolskoj čiji portfelj broji više od 200 proizvoda, uglavnom lijekova na recept, ali i bezreceptnih lijekova (OTC) te dodataka prehrani. Ova farmaceutska kompanija ostvaruje godišnji prihod od oko 35 milijuna eura uz više od 70 zaposlenih.

Jedna od glavnih snaga Mabo farme je i iznimno dobro poznavanje španjolskog tržišta te široka prodajna mreža s više od četrdeset prodajnih predstavnika koji teritorijalno pokrivaju cijelu Španjolsku, uključujući čak i Baleare i Tenerife.

Ovom međunarodnom akvizicijom, osim što širi svoj portfelj i potvrđuje se kao jedna od najjačih domaćih farmaceutskih kompanija, PharmaS otvara vrata španjolskog tržišta i za vlastite domaće proizvode, koji će se uskoro naći na policama španjolskih ljekarni, navode iz Pharmasa.

"Ulazak na španjolsko tržište početak je našeg petogodišnjeg strateškog plana, čiji je cilj širenje na nova tržišta zapadne Europe te nastavak izgradnje PharmaSa kao snažnog međunarodnog igrača u području receptnih i bezreceptnih lijekova, kao i dodataka prehrani. Našim zaposlenicima pak ovo je prilika za stjecanje važnog međunarodnog iskustva. Ono što nas posebno veseli jest da ćemo uskoro vidjeti hrvatske proizvode na policama diljem Španjolske. Također, ovime pokazujemo snagu i stratešku važnost ukupne farmaceutske industrije u RH, koja više od 70 posto svojih prihoda ostvaruje kroz izvoz u 60-tak zemalja svijeta", rekao je Jerko Jakšić, predsjednik Uprave PharmaSa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram