Zatvori
YouTube
Foto: Christian Wiediger / Unsplash
PoslovniPuls
22/08/2023

YouTube pokrenuo glazbeni AI inkubator

Najpopularnija video straming platforma, YouTube, najavila je partnerstvo s glazbenim nakladnikom Universal Music Group (UMG) na projektu AI glazbenog inkubatora. Umjetnici poput Anitte, Björna Ulvaeusa, Juanesa, Maxa Richtera, Rosanne Cash, Ryana Teddera i Yo Gottiija bit će pozvani dati svoje mišljenje oko posljednjih napredaka u glazbenoj AI tehnologiji.

"Bitan dio naše zajedničke vizije jest poduzimanje koraka prema izgradnji sigurnog, odgovornog i profitabilnog ekosustava glazbe i videa - onog u kojem umjetnici i tekstopisci imaju sposobnost očuvanja svog kreativnog integriteta, svoje moći izbora i pravednog nadoknađivanja", kazao je predsjednik i izvršni direktor Universal Music Grupe, Sir Lucian Grainge.

Grainge je dodao kako će odabrana skupina umjetnika iz UMG-a "istraživati, eksperimentirati i pružiti povratne informacije o alatima i proizvodima vezanim za umjetnu inteligenciju koje YouTube istražuje. Nakon što ovi alati postanu dostupni, nadamo se kako će više umjetnika koji žele sudjelovati imati koristi od ove kreativne suradnje."

Izvršni direktor YouTubea, Neal Mohan, podijelio je YouTubeova glavna načela umjetne inteligencije za glazbu u objavi na službenom blogu, s tri temeljna AI načela koja će "služiti kako bi se poboljšao jedinstveni kreativni izraz glazbe, štiteći istovremeno glazbene umjetnike i integritet njihova rada."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram