Zatvori
Zagreb
Foto: Eldar Nazarov / Unsplash
Jasmin Hadžić
11/08/2023

Evo koliko iznosi prosječna plaća u Zagrebu i za koliko je veća od nacionalnog prosjeka

Prosječna neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za svibanj ove godine iznosila je 1.303 eura, što predstavlja nominalni rast od 0,1 posto u odnosu na travanj te porast od 10,8 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za svibanj na razini Hrvatske koja je iznosila 1.133 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 170 eura, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za svibanj ove godine isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2.185 eura.

Najniža je isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, 711 eura.

Medijalna neto plaća za svibanj iznosila je 1.097 eura (što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa).

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za svibanj ove godine iznosila je 1.849 eura, što je nominalni pad za 0,1 posto u odnosu na travanj te porast za 12,6 posto u odnosu na svibanj 2022. godine.

AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram