Zatvori
Foto: Rolla
PoslovniPuls
03/08/2023

Mate Rimac uključen u najveće startup ulaganje u Bosni i Hercegovini

Rolla, bosansko-hercegovački fitness tech startup iza kojeg stoji inovativni mostarski poduzetnik Igor Krezić, osigurao je seed ulaganje vrijedno 6,3 milijuna eura. Među ulagačima koji su odlučili uložiti svoj kapital u Krezićev digitalni fitness projekt su i Mate Rimac te srbijanski poduzetnik Sascha Dragic.

"Dvije stvari su me privukle: Igor Krezić i važnost zdravlja u modernom društvu. Svjedočio sam poduzetničkim čudima koje je Igor izveo u prošlosti, a koja su još impresivnija kada se uzme u obzir okruženje u kojima ih je izveo. U isto vrijeme čvrsto vjerujem kako zdravi lifestyle potaknut podacima (koji se prikupljaju) postaje sve važniji diljem svijeta. Također vidim i manjak sveobuhvatnih rješenja koji ljudima pomažu živjeti takav život. Uvjeren sam kako Igor i njegova ekipa čine upravo to", izjavo je Rimac.

Ulaganje u Rolla-u je uvjerljivo najveće startup ulaganje ikada u susjednoj zemlji.

Krezić i Rimac inače imaju zanimljivu zajedničku prošlost, pa je upravo spomenuti mostarski poduzetnik Rimcu u prošlosti posudio 300.000 eura.

"(Igor) mi je spasio firmu i sve na čemu smo radili kada mi je posudio novac dva dana nakon što smo se upoznali. I nije on neki milijarder - to je praktički sav cash koji je tada imao. Njegovi zaposlenici su mu govorili da je lud i da nikad neće vidjet novce jer ćemo propasti. I nisu bili daleko od istine - šansa za preživjeti bila je izuzetno mala. Samo oni koji su tada bili uz mene znaju koliko sam očajan bio i pitao svakog za pomoć, pa i čovjeka kojeg sam znao samo 2 dana. Igora je teško opisati - koliko je to ludo i posebno biće", izjavo je svojevremeno Rimac.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram