Zatvori
Medicina
Foto: CDC / Unsplash
PoslovniPuls
02/08/2023

Sin Stevea Jobsa pokrenuo ulagački fond koji će ulagati u nove načine borbe protiv karcinoma

Reed Jobs, sin suosnivača Applea Stevea Jobsa, pokrenuo je Yosemite, investicijski fond vrijedan 200 milijuna dolara usmjeren na liječenje raka.

Jobs je svoj fond nazvao po nacionalnom parku gdje su se njegovi roditelji vjenčali, a među ulagačima u fond nalaze se i Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Rockefeller University i M.I.T.

"Moj je otac izgubio bitku s rakom (gušterače, op.a.) dok sam studirao na Stanfordu", rekao je Reed. "Bio sam na putu da postanem liječnik kako bih sam liječio ljude. Ali iskreno, nakon što je otac preminuo, to mi je bilo jako teško."

Koncept Yosemitea je ulagati u nove tehnologije za liječenje raka.

Jobsov fond je spin-off projekt Emerson Collective-a, filantropske organizacije koju je osnovala supruga Steve Jobsa, Laurene Powell Jobs. Reed je bio direktor za zdravstvo u toj organizaciji prije nego što je osnovao Yosemite.

Za razliku od tipičnih investicijskih fondova, Yosemite će raditi pod dvije organizacijske strukture. Djelovat će kao profitabilan poslovni subjekt za ulaganja, ali će također nuditi donorski savjetodavni fond koji može pružiti potpore znanstvenicima i istraživačima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram