Zatvori
Foto: Raphael Rychetsky / Unsplash
PoslovniPuls
24/07/2023

Div u stvaranju: Prihodi Agrolanda u dvije godine narasli na 30 miljuna eura

Tvrtka Agroland proslavila je u četvrtak, 20. srpnja, u Suhopolju 20 godina postojanja i uspješnog rada. Tim povodom na prigodnoj svečanosti organiziranoj na novoizgrađenom prostoru tvrtke okupili su se djelatnici, kooperanti, poslovni partneri, predstavnici lokalne i regionalne samouprave i ostali gosti ne bi li iskazali podršku toj vrlo uspješnoj tvrtki koju kao predsjednik Upravnog odbora vodi Nikola Gomerčić, uz podršku članova Uprave i svojih zaposlenika.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da od osnutka 2003. godine do danas bilježimo stalni rast poslovanja i pozitivnih brojki. Naša priča počela je u Virovitici, a potom smo se proširili i na Virovitičko-podravsku županiju pa se naši pogoni otvaraju i na području općina Suhopolje, Sopje, Crnac i u Novakima. Osnovna djelatnost tvrtke je ugovaranje i praćenje poljoprivredne proizvodnje, što uključuje prodaju sjemena, gnojiva i zaštitnih sredstava, savjetovanje OPG-ova i poljoprivrednih proizvođača, te otkup i veleprodaju konvencionalnih i ekološki merkantilnih proizvoda. Uz kooperantsku imamo i ratarsku proizvodnju, a gotovo 70 posto proizvoda izvozimo na inozemno tržište. Ne smijemo izostaviti ni vlastitu vinariju i proizvodnju vina koju smo objedinili u vlastiti brend", rekao je Gomerčić, istaknuvši kako su u kolovozu 2021. godine proširili svoje silosne kapacitete.

Agroland je uložio značajna sredstva u ekološku proizvodnju koju mahom izvozi.

"U našim certificiranim silosima skladištimo poljoprivredne ekološke proizvode za što već imamo osigurano EU tržište, ali i dobavljače iz četiri županije, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske, a više od 300 kooperanata govori o ozbiljnosti i pouzdanosti tvrtke Agroland", ističe Gomerčić.

Agroland je ostvario značajan rast u posljednje dvije godine, pa su s 8 milijuna eura prihoda dogurali do impresivnih 30 milijuna eura, a broj zaposlenih povećan je s 20 na 50.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram