Zatvori
Foto: Cléverson Oliveira/Mcom
PoslovniPuls
18/07/2023

Autor Muskove biografije ne bira riječi: Tom čovjeku nedostaje empatija

Walter Isaacson, kojeg pamtimo po sjajnoj biografiji Stevea Jobsa, ove jeseni će izdati novu biografiju koja će nesumnjivo obarati rekorde prodaje - ovaj put o poduzetniku Elonu Musku. Isaacson sada kaže kako je jedna od njegovih najvećih spoznaja nakon tri godine promatranja ovog "razgovorljivog" izvršnog direktora ta da Musku "nedostaje empatija".

"Više sam impresioniran njegovim inženjerskim sposobnostima", rekao je Isaacson u intervjuu za CNBC-ovu emisiju Squawk Box. "Mislim da nema onaj osjećaj za empatiju, za emocije."

To je ideja koju je Isaacson već iznio. U intervjuu na Twitter Spaces-u prošlog mjeseca, spomenuo je Muskovog "demona", sugerirajući kako je ta osobina, iako zastrašujuća za zaposlenike, dio Muskovog uspjeha. Zahvalio je pop zvijezdi Grimes, Muskovoj bivšoj djevojci koja ima dvoje djece s njim, na toj slikovitoj karakterizaciji.

"Ono što razmišljate dok pišete biografiju jest kako uzeti tamne niti i shvatiti da ih jednostavno ne možete izvući van" rekao je Isaacson u tom segmentu. "Da on nije osoba kakva je danas, ne bi bilo niti 'demona'", kaže Isaacson.

Isaacson je također komentirao i aktualna događanja oko prvog čovjeka Tesle, uključujući navodnu borbu s izvršnim direktorom Meta, Markom Zuckerbergom. Isaacson je ponovio svoje mišljenje kako priča o fizičkom sukobu samo predstavlja "metaforu" poslovnog rivaliteta ova dva tehnološka poduzetnika.

"Kada vrlo blisko pristupite osobi kao što sam ja s njim radio protekle tri godine, shvatite tu osobu", rekao je Isaacson. "Shvatite motivaciju", dodao je. "I ima puno mana."

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram