Zatvori
PoslovniPuls
07/07/2023

Elon Musk: Divim se Kinezima, njihovoj mudrosti i odlučnosti

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk, ponovno je istaknuo svoju viziju budućnosti koju pokreću roboti i pozvao na veću regulatornu kontrolu umjetne inteligencije na visokoprofilnoj konferenciji pod pokroviteljstvom kineske vlade.

Ovaj poduzetnik milijarder i vlasnik Twittera, koji je u prošlosti u više navrata upozoravao na činjenicu da se razvoj umjetne inteligencije odvija prebrzo, pohvalio je napredak Kine u ovom području, istovremeno ponavljajući obećanje da će podijeliti Teslinu tehnologiju za samovozeće automobile s konkurencijom.

Muskova kratka ključna izjava na konferenciji, dvodnevnom događaju posvećenom naporima Kine u području umjetne inteligencije, koji podržavaju utjecajne regulatorne agencije, naglašava njegove čvrste veze s drugom najvećom svjetskom ekonomijom. Šef Tesle nedavno je završio svoj prvi posjet Kini od kraja pandemije koronavirusa, tijekom kojeg je posjetio Teslin proizvodni pogon u Šangaju koji je odgovoran za više od polovice globalne proizvodnje Tesle.

Musk je ponovio svoje mišljenje da potpuno samovozeći automobili stižu kasnije ove godine, kako svijet ide prema budućnosti u kojoj će roboti preuzeti dio ljudskih poslova. Izrazio je i svoje osobno mišljenje kako Kina može postati globalni igrač u području umjetne inteligencije, a što bi, po Musku, mogao postati ključni čimbenik buduće gospodarske i geopolitičke ravnoteže.

"Divim se mudrosti i odlučnosti kineskog naroda. Sve dok Kinezi odluče dobro obaviti jednu stvar, oni će to i učiniti, uključujući i područje umjetne inteligencije", rekao je Musk kineskoj publici putem video gostovanja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram