Zatvori
PoslovniPuls
30/06/2023

COTRUGLI CORNER: Vedran Glogović - osnivač, karijerni savjetnik i konzultant u GAME OF JOBS

U našoj novoj rubrici "COTRUGLI CORNER" predstavljamo Vedrana Glogovića - osnivača, karijernog savjetnika i konzultanta u Game of Jobs.

Nakon više od 16 godina iskustva u domeni ljudskih resursa (ponajviše selekcije, zapošljavanja i employer branding na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou) Vedran se odlučio na plovidbu poduzetničkim vodama. Kako danas ističe - to mu je to bila jedna od najboljih odluka u karijeri.

KARIJERA U COTRUGLI BUSINESS SCHOOL

Još jedna od odličnih odluka na početku bila je, kaže Vedran, zaposliti se u COTRUGLI Business School te završiti COTRUGLI-jev međunarodno akreditirani MBA program (MBA 1. generacija). Uz COTRUGLI uvijek veže lijepe uspomene i svoje prve poslovne uspjehe: kupnju svoje prve košulje i sakoa, zanimljiva poslovna putovanja, vođenje projekta stipendija u Bugarskoj, prvo putovanje van Europe, uspješnu provedbu HR konzalting projekata za korporativne klijente i naravno - neponovljiva druženja i umrežavanja koja prate MBA iskustvo na COTRUGLI-ju.

PROFESIONALNA POSTIGNUĆA 

Tijekom korporativne karijere, osobno je vodio +2000 selekcijskih intervjua te samostalno ili s timom zaposlio +350 kandidata iz Hrvatske, regije ili svijeta, većinski u IT sektoru. Kao interni trener educirao je više od 120 Talent Acquisition specijalista iz EMEA regije, Indije i Argentine. Ponosi se izgrađenom mrežom poslovnih kontakata te uspješno implementiranom relokacijskom strategijom za jednog od bivših poslodavaca. Ističe kako je prošao „sito i rešeto“ u IT-u, ali i drugim kompetitivnim industrijama te isprobao sve prednosti i mane rada u kompanijama raznih veličina i aspiracija. Ostvariti korporativnu karijeru je lijepo. Ali biti i ostati SVOJ i ČOVJEK tokom cijelog profesionalnog puta je još veći uspjeh i na kraju dana bolji osjećaj“, ističe Vedran.

Kroz Game of Jobs pomaže svima koji žele naći prvi ili bolji posao, pomažući im konkretnim savjetima u procesu selekcije. Najčešće je to optimizacija CV-a, motivacijskog pisma, Linkedin profila, pomoć oko se pripreme za intervju i/ili pregovora oko što bolje ponude. 

Također, intenzivno radi i s postojećim te budućim poduzetnicima, otkrivajući im način kako putem Linkedin-a mogu brzo doći do prvih ili dodatnih klijenata te razviti profesionalni osobni brand. 

PORUKA POTENCIJALNIM KLIJENTIMA

Svojim potencijalnim klijentima poručuje sljedeće: "Usudite se izaći iz svoje zone komfora i istražite svijet neograničenih mogućnosti i uzbuđenja koja samo čekaju da ih otkrijete. Siguran sam da svatko od Vas ima potencijal za nešto "veće", što zadovoljava još više kriterija s Vaše liste prioriteta. Nemojte se uljuljati u sigurnost trenutnog radnog mjesta, već regularno preispitujete 'status quo', kontinuirano radite na svom osobnom i profesionalnom razvoju te budite spremni poduzeti konkretne akcije. Ako pritom katkad osjećate nelagodu i dozu zdravog straha, to samo znači da ste na pravom putu izlaska iz postojećih okvira i otkrivanja mogućeg. Zapamtite - pri upravljanju karijerom i razvoju poslovanja sudbina ne igra nikakvu bitnu ulogu, igrate ju isključivo Vi te je stoga jako važno da sve poteze odigrate na pravi način.

Ukoliko na tom putu zatrebate stručnu pomoć u procesu traženja posla, pripreme za selekcijski intervju i ili pregovora oko plaće/povišice, javite se s povjerenjem. Također, ukoliko već vodite vlastitu kompaniju ili ste na početku vlastitog poduzetničkog puta, rado ću Vas naučiti kako putem optimizirane Linkedin strategije možete doći brzo doći do prvih ili dodatnih klijenata. Isto tako, ako se još „tražite“, rado ću Vam provjerenim tehnikama pomoći pri definiranju optimalnog poslovnog puta za Vas, koji će adekvatno koristiti Vaše potencijale te Vas ispunjavati na pravi način. Kao korporativnim klijentima, mogu Vam pomoći i identificirati te zaposliti ključne zaposlenike koji će Vam osigurati dodatnu vrijednost ili pak pripremiti ciljanu edukaciju u domeni HR-a koja odgovara Vašim konkretnim potrebama."

PARTNERSTVO S COTRUGLI BUSINESS SCHOOL

Uz vođenje svoje tvrtke, Vedran radi i kao mentor za razvoj poslovanja malih i srednjih poduzetnika u sklopu BOND2 EU projekta za HAMAG-BICRO te kao predavač za Plavi Ured. Nedavno uspostavljeno službeno partnerstvo između COTRUGLI Business School i Game of Jobs jedna je od poslovnih inicijativa koju rado ističe.

(NE)POZNATO O VEDRANU 

A povrh posla Vedrana usrećuju i brojne druge stvari. Ističe kako je vječni optimist, ponosni ljevak u svijetu dešnjaka, obiteljski čovjek i zagovaratelj dobrog work-life balansa.

Nakon višegodišnjeg života u Zagrebu, nedavno sa ženom i dvoje djece seli u Samobor kako bi uživao u prirodi, planinarenju, hortikulturi te provodio vrijeme dalje od gradske vreve. Naglašava kako nikada nije uspio složiti Rubikovu kocku, ali je zato pelene kod oba djeteta uspješno mijenjao u manje od 30 sekundi.

Svaki dan se trudi započeti s osmjehom, pranayamom i tjelovježbom, a najsretniji je kad se s djecom igra s legićima ili kad vidi da vrt lijepo napreduje na skroz prirodan način.

Kontaktirati ga možete putem Linkedin-a ili na vedran@gameofjobs.hr, a možete dogovoriti i besplatni uvodni razgovor na https://go.oncehub.com/Vedran kako bi ustanovili da li Vam može pomoći svojim profesionalnim uslugama karijernog i Linkedin savjetovanja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram