Zatvori
PoslovniPuls
29/06/2023

Generativni AI dolazi i u visokobudžetne videoigre

Tehnologija generativne umjetne inteligencije uskoro će biti primijenjena u visokbudžetnim videoigrama, barem kada je u pitanju veliki američki izdavač Electronic Arts (EA).

Izjavila je to EA-ova direktorica tehnologije, inače rođena Beograđanka, Marija Radulović-Nastić.

"Osobno vjerujem da će umjetna inteligencija biti suvozač našem osoblju i ima priliku povećati i unaprijediti ljudsku kreativnost", rekla je Radulović-Nastić. "Ali vrhunski talent, posebno onaj kojeg zapošljavamo, bit će pojačan i nikada neće biti zamijenjen, barem prema mom mišljenju."

Radulović-Nastić je rekla kako je osobno vidjela rezultate eksperimenata s generativnom AI tehnologijom koji su smanjili zadatke koji su prije trajali šest mjeseci na šest tjedana, pri čemu su neki zadaci koji su prije trajali par tjedana sada obavljeni kroz nekoliko minuta.

"Generativni AI nam pruža mogućnost brže iteracije ideja i sadržaja, što zatim poboljšava kvalitetu kreativnog iskustva", rekla je.

Iako je uvjerena u potencijal generativnog AI-a, naglasila je kako je važno tretirati je kao bilo koju novu tehnologiju, pružajući ljudima promišljene, ali jasne smjernice o načinu njenog korištenja.

"Kada je u pitanju generativni AI, uvijek postoje pitanja o zaštiti intelektualnog vlasništva", rekla je. "Želite znati kakvi su podaci korišteni za obuku (AI) modela. Zato je još uvijek sve u fazi 'ideje'. Ali sve u svemu, već je sada jasno da će AI biti na čelu gaming industrije vrlo dugo vremena."

Radulović-Nastić je rekla kako će ta tehnologija utjecati na način na koji ljudi igraju, gledaju, stvaraju i povezuju se s igrama, posebno naglašavajući njezin potencijal za stvaranje korisničkog sadržaja.

"Korisnički sadržak danas igra veliku ulogu u videoigrama", rekla je. "Za generaciju Z, stvaranje je apsolutno ključni dio igraćeg iskustva. Kao tvorci igara, vjerujemo da je to jednako velika promjena kao prijelaz s 2D na 3D ili s offline na online."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram