Zatvori
Foto: IRL
PoslovniPuls
27/06/2023

Ugašena aplikacija koja je vrijedila više od milijardu dolara - lažirali 95% korisnika!

IRL, indijska društvena aplikacija najavila je potpuno gašenje svojih poslovnih operacija i to nakon što je otkriveno kako su čak 95 posto njezinih korisnika lažirani ili automatizirani botovi.

Platforma, koja je prije dva mjeseca suspendirala svog osnivača i izvršnog direktora, Abrahama Shafija, zbog navodnih "nepravilnosti", dosad je prikupila 200 milijuna dolara investicija od japanskog diva SoftBank, Founders Fonda i drugih, piše The Information.

Prošle godine je Shafi tvrdio da aplikacija ima 20 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, "koji su razgovarali o zajedničkim interesima i zajedno planirali događaje u stvarnom svijetu".

Sada je glasnogovornik tvrtke izjavio kako je interna istraga upravnog odbora zaključila kako je 95 posto tih korisnika lažno!

Tvrtka će se ugasiti i vratiti kapital dioničarima. IRL je prije dvije godine dosegao vrijednost od 1,2 milijarde dolara.

Tvrtka se opisivala kao "vodeća društvena mreža za grupnu razmjenu poruka koja ljude povezuje putem događaja i zajedničkih iskustava".

"Naš primarni cilj u IRL-u oduvijek je bio stvaranje autentičnijih i prirodnijih zajednica", rekao je Shafi.

Prema Shafiju, konačni cilj je bio postati "super društvena mreža za razmjenu poruka".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram