Zatvori
Ryan Reynolds
Foto: YouTube
PoslovniPuls
27/06/2023

Ryan Reynolds postao suvlasnik francuske Formula 1 momčadi "Alpine Racing"

Hollywoodska zvijezda Ryan Reynolds predvodi grupu investitora koji su dogovorili posao vrijedan 200 milijuna eura, a kojim će preuzeti 24-postotni udio u Formula 1 timu Alpine Racing.

Iza Alpine Racing stoji francuski Renault, a ulaganje procjenjuje vrijednost momčadi na iznos od 900 milijuna dolara.

Kompanije su izjavile kako će investicija ubrzati poslovne planove Alpine Racing-a i sportske ambicije u Formuli 1. U sezoni 2022. Alpine je završio na četvrtom mjestu u borbi konstruktora. S potpuno francuskim vozačkim timom koji čine Pierre Gasly i Esteban Ocon, Alpine trenutno zauzima peto mjesto u prvenstvu konstruktora za 2023. godinu.

Reynolds i Rob McElhenney su prethodno bili investitori u nogometni klub Wrexham AFC u Walesu. Iskoristili su tu investiciju kako bi proizveli dokumentarnu seriju "Dobrodošli u Wrexham" koja se trenutno emitira na TV kanalu FX.

Alpine F1 tim "će imati koristi od kolektivnog znanja i iskustva investitorske grupe u sportskoj industriji, uključujući medije, sponzorstva, prodaju ulaznica, gostoprimstvo, upravljanje komercijalnim pravima, licenciranje i strategije promidžbe i trgovine kako bi otključali dodatnu vrijednost i nove pokretače rasta", poručili su iz Alpine-a.

Alec Scheiner, suosnivač i partner u tvrtki Otro Capital, pridružit će se upravnom odboru tvrtke Alpine Racing Ltd.

"Maximum Effort Investments fokusira se na otključavanje vrijednosti kroz snagu pripovijedanja, a vjerujemo da postoji ogroman neiskorišteni potencijal u Alpine Racing-u. Radujemo se tome da pomognemo ovom nevjerojatnom timu", rekao je Toney.

Formula 1 zadnjih nekoliko godina bilježe značajan porast popularnosti, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama, zahvaljujući seriji "Formula 1: Drive to Survive" koja se već petu sezonu emitira na streaming platformi Netflix.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram