Zatvori
Marko Barić / Alan Pecirep
Foto: Marko Barić / Alan Pecirep
PoslovniPuls
14/04/2023

Hrvatski startup razvio aplikaciju kojom povezuje kućne ljubimce i dežurne veterinare

Zahvaljujući startup tvrtki iz Splita, naše tržište je bogatije za aplikaciju koja olakšava život – vlasnicima i i njihovim kućnim ljubimcima.

Kako aplikacija funkcionira?

Vetzy je aplikacija koja korisnike povezuje s iskusnim veterinarima putem video poziva u par trenutaka od instalacije, bez čekanja i bez najave termina, a dostupna je za pametne telefone na Android i IOS platformama. Prema iskustvu veterinara, pokazalo se da je u samo 30% slučajeva potreban fizički posjet veterinaru, stoga će ova aplikacija svakako uštedjeti vrijeme, a ljubimci će biti manje izloženi stresu.

"Strah od odlaska veterinaru i stres izazvan istim je jako čest slučaj kod kućnih ljubimaca, a najčešće je uzrokovan negativnim iskustvom, transportom i nosiljkama, izloženošću drugim životinjama, nepoznatim ljudima i nepoznatim prostorima, zvukovima kao što su lavež, mijaukanje, zvonjava, medicinska pomagala, izloženošću skliskim površinama, mirisima sredstava za dezinfekciju i slično. Vetzy vam može pomoći da ustanovite da li je problem uopće hitan, što je najbitnije, a zatim i da li je uopće potreban posjet veterinarskoj klinici. Vetzy veterinari nude savjete i prijedloge o stvarima koje možete učiniti kod kuće kako bi pomogli svom ljubimcu, pomažu sa svim zdravstvenim pitanjima i simptomima kao što su povraćanje, proljev, kožni problemi, prva pomoć, prehrana i ponašanje", poručuju iz Vetzyja.

Isplativo i uvijek dostupno

Cijena korištenja Vetzyja je 10 eura mjesečno za jednog, odnosno 14,99 eura za dva ili tri ljubimca, a prvi tjedan je BESPLATAN.

"Bilo gdje da se nalazite u svijetu, možete doći do veterinara i brzo dobiti pomoć. Sve što vam treba su Vetzy app i stabilan internet", kaže nam Marko Barić, CTO startupa koji je razvio Vetzy aplikaciju.

"Razvoj Vetzy platforme trajao je jedanaest mjeseci", kaže Alen Pecirep, CEO International pet advice d.o.o. Smatra kako je za proizvod ovakvog tipa i s ovim funkcionalnostima to relativno kratak period.

Funkcionalan prototip su imali već nakon šest mjeseci, ali je trebalo još na njemu raditi prije nego ga ponude tržištu. Točnije, još otprilike pola godine prije nego su bili u mogućnosti napraviti launch proizvoda.

Očekuju, kako navodi, da će vlasnici kućnih ljubimaca prepoznati benefite Vetzy aplikacije kao i da je poslovni cilj kompanije u prvoj godini doći do desetak tisuća domaćih korisnika aplikacije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram