Zatvori
Foto: Mclaren Racing
PoslovniPuls
14/04/2023

Hongkonški milijarder spreman financirati novu momčad Formule 1

Hongkonški milijarder Calvin Lo razmišlja o investiranju u jedan od novih timova koji će se prijaviti za ulazak u elitno motorsport natjecanje - Formulu 1.

Lo se još prošle godine pojavio kao potencijalni investitor u F1, iako je prvotno bio tajnovit oko toga želi li se pridružiti postojećem timu ili biti uključen u novi projekt.

Lo je CEO osiguravajuće tvrtke RE Lee International, te već ima povezanost s F1 timom Williams nakon što ga je 2020. godine prodala tvrtka Dorilton Capital, iako je Lo odbio točno navesti koju ulogu ima.

"Mogao bih reći da postoje uključenja kroz investicijske tvrtke koje će zajedno ulagati u taj tim", rekao je Lo u izjavi za Reuters koji hongkonškog milijardera povezuje s novim F1 timom Pathera Team Asia.

"Financijski dio, vjerujte ili ne, meni zapravo nije najveći problem", rekao je Lo. "Trenutno se pojavljuje nekoliko prilika i ozbiljno razgovaramo s nekoliko timova. Samo čekam, gledam izvješća, gledam brojke, osiguravam da sve izgleda dugoročno dobro."

Lo u razgovoru za Reuters kaže kako se F1 previše usredotočila na SAD i da bi trebala posvetiti više pažnje Aziji.

"Mislim da ima puno više azijskih igrača, investitora, koji žele ući u ovaj sport - više nego što možemo zamisliti", rekao je.

"Imam sreće što mogu poznavati mnoge od njih, a oni su me kontaktirali i izrazili svoj interes za uključivanje. Dakle, konzorcij, zajednički resursi."

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram