Zatvori
Cibona toranj Zagreb
Foto: David Boca / Unsplash
PoslovniPuls
11/04/2023

Evo koliko sada iznosi prosječna neto plaća u Zagrebu

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 1256 eura, što predstavlja nominalan rast za 11 posto u odnosu na siječanj lani, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za siječanj na razini Hrvatske koja je iznosila 1094 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 162 eura.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za siječanj 2023. isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 1970 eura. Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 706 eura.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj 2023. iznosila je 1766 eura, što je normalan rast za 11.9 posto u odnosu na siječanj 2022. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram