Zatvori
PoslovniPuls
03/04/2023

Ujedinile se tri velike domaće agencije za turistički smještaj

Tri ponajveće domaće agencije za najam luksuznog smještaja od ove će sezone na globalnom i domaćem tržištu poslovati i nuditi usluge najma smještaja pod zajedničkim imenom AWAZE.

Riječ je o agencijama Croatia Luxury Rent iz Zadra, My Istria sa sjedištem u Zagrebu i Istria Home iz Poreča. Objedinjavanje je posljedica promjene vlasničke strukture, odnosno prodaje udjela sva tri subjekta Fondu Platinum Equity koji je od ranije vlasnik domaće turističke agencije Novasol. Awaze bi svojom globalno rasprostranjenom mrežom i dugogodišnjim prisustvom na globalnoj turističkoj sceni trebao donijeti dodatnu snagu punjenja kapaciteta i povećanju broja noćenja tijekom ljetne sezone, a posebno povećanju ostvarenja u predsezoni i postsezoni.

Navedene agencije sa sjedištem u Zadru, Zagrebu i Poreču ukupno su tijekom protekle godine domaćem turizmu osigurale preko 900.000 noćenja. To samo po sebi govori o važnosti i utjecaju novog branda na ukupno ostvarenje domaćeg turističkog proizvoda.

Na poziciju glavnog operativca Awaze-a je imenovan dosadašnji čelni čovjek Croatia Luxury Rent-a Josip Stulić. Glavna zadaća novog upravljačkog kadra će biti ujediniti poslovne procese sva tri subjekta i u tekućoj sezoni povećati ukupan promet za 20% u odnosu na proteklu godinu.

Stulić naglašava kako je objedinjavanje idealna platforma kojom će se poslovanje i ukupna ostvarenja u narednim godinama značajno povećati. "Naš je cilj da kroz poslovanje Awazea u prvom redu oplemenimo snagu ova tri subjekta koja su do nedavno poslovala zasebno. Sinergijom ćemo nastojati pojačati prodajni i promotivni aspekt djelovanja i u godinama koje su pred nama značajno premašiti brojku od milijun noćenja. Gledajući dosadašnja ostvarenja svake od tri agencije zasebno dolazimo do impozantnih brojki koje će u ovoj, ali i sezonama koje su pred nama donijeti konkretne rezultate i ostvarenja za domaći turizam“.

Agencija My Istria je vodeća agencija za najam luksuznog smještaja na hrvatskom tržištu sa sjedištem u Zagrebu. U protekloj su godini kroz poslovanje ostvarili preko 550.000 noćenja u više od 1300 luksuznih vila diljem Hrvatske koliko ih imaju u svojoj ponudi.

Croatia Luxury Rent je najbrže rastuća domaća agencija specijalizirana za najam kapaciteta luksuznog smještaja koja je u protekloj godini ostvarila gotovo 350.000 noćenja putem najma više od 700 jedinica diljem obale i kontinentalnog dijela Lijepe Naše.

Istria home je turistička agencija specijalizirana u ponudi kvalitetnog smještaja u kućama za odmor i privatnim apartmanima na području Istre. Osnovana je u Poreču 2012. godine. U proteklih 9 godina razvila se u jednu od vodećih putničkih agencija na području Istre ostvarivši u 2022. godini oko 175.000 noćenja u više od 500 objekata koliko ih imaju u ponudi, navodi

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram