Zatvori
Foto: Sergii Gulenok / Unsplash
PoslovniPuls
20/03/2023

Hrvatska je jedna od najpopularnijih charter destinacija u svijetu

Zizoo, popularna platforma za najam brodova za odmor, objavila je ključne tržišne podatke koji pokazuju da je gotovo 30% svih Zizoo rezervacija u 2022. godini ostvareno u Hrvatskoj, a slijede je Grčka i Španjolska. Marine Kaštela i D-Marin Dalmacija imale su najveći priljev nautičara, među više od 60 u Hrvatskoj, a slijede ih marine Zadar, Dubrovnik, Split, Trogir i Mandalina. Hrvatska, često nazivana zemljom tisuću otoka, predstavlja spoj tisućljetne povijesne i kulturne baštine, vrhunske gastronomije te nestvarnih prirodnih ljepota. Netaknuta priroda Hrvatske ne može ostaviti čovjeka ravnodušnim. Raznolikost biljnog i životinjskog svijeta te prirodne ljepote kreirale su 20 nacionalnih parkova i parkova prirode koji se prostiru po cijeloj Hrvatskoj.

"Hrvatska je omiljena destinacija za nautičare otkad znam za sebe", rekao je Sinan Mašović, glavni financijski direktor i suosnivač platforme Zizoo.

"Nadalje, može se pohvaliti jednom od najnaprednijih pomorskih infrastruktura u cijelom svijetu te se smatra najnaprednijim tržištem za nautički turizam, za 20% premašujući boravak u hotelima što je porast od 87% u odnosu na 2021. godinu. Uz Zizoo, avanture nautički turizam sada je lako dostupne za sve tipove turista. Osim toga, razvijamo tehnologije koje nadilaze klasičnu platformu za rezervacije kako bismo povezali klijente, chartere, marine i pružatelje usluga i osigurali vrhunsko korisničko iskustvo. Danas smo na samo 1%, tako da tek počinjemo", rekao je Mašović.

Prošle godine, rezervacije u Hrvatskoj činile 28% od ukupnog broja rezervacija, a slijede Grčka (20%), Španjolska (17%) i Italija (14%). Godinu dana ranije, Španjolska je bila na drugom, a Grčka na trećem mjestu. Također, raste sve veći interes za Karibe koje krasi savršeno vrijeme tijekom cijele godine, idealni su za zimski odmor. U Europi se u nautičkoj sezoni može uživati gotovo cijelu godinu na španjolskim Kanarskim otocima. U Hrvatskoj će najvjerojatnije ploviti nautičari iz Njemačke, Austrije, Italije i Velike Britanije. Također, postoji nagli porast posjetitelja iz SAD-a koji biraju Hrvatsku što je dijelom zbog općeg postpandemijskog porasta potražnje za odmorom brodom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram