Zatvori
Foto: PRESS
PoslovniPuls
10/03/2023

Pohvalno: IT tvrtka Comping sedmu godinu zaredom dijeli stipendije

Sedmu godinu za redom, IT tvrtka Comping dodjeljuje stipendije najboljim studentima kako bi im olakšala razdoblje studiranja te ulazak u svijet rada. Ove godine dodijeljeno je pet stipendija, dvije zagrebačkim i tri osječkim studentima, navodi se u priopćenju.

Studenti Dorijan Polić (Visoko učilište Algebra, Programsko inženjerstvo), Alen Fazlić (Tehničko Veleučilište u Zagrebu) te Leo Tumbas, Josip Hudolin i Vanja Žilo (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek) istaknuli su se svojom izvršnošću i motiviranošću te su zadovoljili sve kriterije kako bi do kraja studija osigurali Compingove stipendije. 

Kako je prilikom uručivanja stipendija istaknuo predsjednik uprave Compinga, Alojzije Jukić, stipendiranje se do sad pokazalo kao izvrstan način kako privući mlade i ambiciozne stručnjake u njihovu tvrtku.

"Comping je prošle godine imao izrazit rast broja zaposlenika. Priključilo nam se preko 30 stručnjaka koji se bave razvojem, poslovnom analitikom i sistem inženjerstvom. U tome nam je zasigurno pomogao i program stipendija, kroz koji dobivamo najkvalitetnije mlade stručnjake, a trenutno u Compingu zaposlenici iz tog programa čine 10 posto svih zaposlenih. Rast broja zaposlenika prati naš rast poslovanja i poslovni smjer prema BI-u, razvoju proizvoda i povećanju spektra IT usluga“, smatra Jukić.

Comping stipendija
PRESS

Osim mladih stručnjaka, Comping ponosno ističe svoju dugovječnost poslovanja i prisutnosti na IT sceni u Hrvatskoj, a samim time i činjenicu kako zapošljavaju neke od prvih IT stručnjaka u Hrvatskoj koji su pridonijeli razvoju industrije. Poseban model benefita pripremili su kako bi zadovoljili i njihove potrebe, a posebno se ističe briga za zdravlje i fizičku kondiciju zaposlenika. Financijske kompenzacije koje obuhvaćaju cijeli niz nagrada i bonusa također se podrazumijevaju, stoji u medijskoj objavi.

„Comping bilježi rast prihoda od 30 posto u odnosu na 2021. godinu, a najveće iskorake u prošloj godini napravili smo u domeni poslovnih usluga; prvenstveno je riječ o poslovnoj analitici i BI-u. Uključeni smo i u niz značajnih projekata u energetskom sektoru, javnom sektoru kao i u implementaciji data lakeova. Uspješno poslovanje, zanimljivi i tehnološki izazovni projekti, stabilnost tvrtke kao i prilike za osobni rast i razvoj, nužni su faktori kako bi zaposlenici bili zadovoljni. Svi ostali benefiti dodatna su vrijednost za zaposlenike koji olakšavaju njihov svakodnevni život.“, zaključio je Jukić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram