Zatvori
Daniel Ek
Foto: Magnus Höij
Jasmin Hadžić
02/02/2023

Osnivač Spotifyja obećava tehnološku revoluciju za europski zdravstveni sustav

Šveđanin Daniel Ek, čovjek koji je pokrenuo danas najpoznatiju svjetsku streaming platformu Spotify, ima novi startup. Zajedno s Hjalmar Nilsonneom, Ek je pokretač zdravstvenog startupa Neko Health.

Kako se navodi u njihovom priopćenju za medije, Neko Health omogućuje napredno skeniranje cijelog tijela pacijenata, a kako bi doktorima olakšao pronaći, identificirati i naposlijetku spriječiti brojne bolesti.

“Hjalmar i ja osnovali smo Neko s idejom da su veliki dijelovi današnjeg zdravstvenog sustava dizajnirani prije više od 50 godina. Istovremeno, zdravstvo već duže vrijeme ima neodržive troškove i jako opterećenu liječničku struku. Ako želimo preokrenuti taj trend, uvjeren sam da zdravstvo treba prijeći s reaktivnog na proaktivno djelovanje. Nije li čudno da od 1965. pregledavamo svoje automobile svake godine — ali čekamo da nam se vlastito tijelo raspadne prije nego što učinimo nešto po tom pitanju", izjavio je Ek.

Za početak, Neko Health je pokrenuo novu kliniku u Stockholmu, gdje će se vršiti spomenuta skeniranja koja će prikupljati više od 50 milijuna podataka o pacijentovoj koži, srcu, krvnim sudovima, disanju, upalama i drugim indikatorima zdravlja u tijelu.

Ne iznenađuje informacija kako Neko koristi naprednu AI tehnologiju za analizu prikupljenih podataka, a iz kompanije navode kako će se uspješnost ranog dijagnostičkog otkrivanja brojnih bolesti, poboljšavati kroz vrijeme.

AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram