Zatvori
Pariz romobili
Foto: Vlad B / Unsplash
PoslovniPuls
17/01/2023

Pariz na korak do zabrane komercijalnog iznajmljivanja električnih romobila

More električnih romobila na ulicama glavnog grada Francuske uskoro bi mogla postati prošlost. Naime, francuska gradonačelnica Anne Hidalgo, najavila je kako će se 2. travnja organizirati referendum na kojem će Parižani odlučiti o daljnjoj budućnosti komercijalnog iznajmljivanja električnih romobila.

Trenutno u tom francuskom gradu posluju tri kompanije, Dott, Lime i Tier, koje upravljaju s flotom od ukupno 15.000 električnih romobila koje je moguće iznajmiti i ostaviti na ulicama grada.

"Ako Parižani želi posjedovati električni romobil, ne vidim nikakav problem. Ali imamo problem s romobilima koji se iznajmljuju. Zaposlenici tih kompanija nemaju najbolje radne uvjete", izjavila je Hidalgo, koja se osobno protivi daljnjem poslovanju prethodno navedenih kompanija.

"Pozdravljamo odluku da konzultiramo Parižane u vezi s gradskom zajedničkom uslugom e-skutera i nadamo se kako ćemo osigurati kontinuitet tijekom sljedećih mjeseci. Uz više od 2 milijuna jedinstvenih vozača koji su koristili uslugu zajedničkog e-skutera samo ove godine – i pritom uštedjeli 700 tona emisija CO2 – uvjereni smo kako su Parižani svjesni i ekološke uloge naše usluge. Svi naši zaposlenici – njih ukupno 800, svi na određeno vrijeme i uz stalne ugovore – primaju na znanje ovaj referendum. Lime, Dott i Tier ostat će pažljivi u pogledu uvjeta ovog glasovanja, a kako se sada čini, pravo glasa imat će samo stanovnici središta Pariza, dok oni u predgrađu, te useljenici i stanovnici neće”, stoji u zajedničkom priopćenju tri velike e-mobility kompanije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram