Zatvori
Foto: COTRUGLI BUSINESS SCHOOL
PoslovniPuls
10/01/2023

Isprobajte Scenario Planning i neizvjesne situacije pretvorite u prilike

Planiranje scenarija vjerojatno je najbolja stvar koju možete učiniti kako biste dugoročno usmjerili svoju organizaciju i/ili svoj osobni razvoj. Ono vam pomaže predvidjeti sve potencijalne prepreke i ograničenja i postaviti čvrste temelje za budućnost bez iznenađenja

Identificirajte sve „stvarnosti“ kroz dvodnevno interaktivno predavanje  Scenario Planning - Strategize Under Uncertainty koje će održati Anthony J. Evans na poslovnoj školi COTRUGLI, 3. i 4. veljače 2023. godine

Kroz ovo predavanje naučit ćete prepoznati pokretačke snage koje utječu na budući poslovni kontekst, razmotriti današnje implikacije, suočiti s neizvjesnošću i postati sigurniji u volatilnom okruženju, te iskusiti EMBA program na vodećoj poslovnoj školi u jugoistočnoj Europi koja okuplja više od 2400 alumnija. 

Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu registraciju, a prijaviti se možete ovdje

Planiranje budućnosti kao temelj uspjeha

U osnovi, planiranje scenarija usredotočeno je na dugoročno usmjerenje i konkurentno pozicioniranje na tržištu, kako za tvrtke, tako i za pojedince. Ono postavlja temelje za razvoj strategije, a glavna mu je svrha identificirati što je pred nama - predvidjeti sve prepreke koje će organizacija ili pojedinac morati prevladati kako bi krenuli naprijed. 

To je zapravo način pripreme za različite situacije koje se mogu dogoditi kao rezultat promjena u poslovnom okruženju, a pomoći će vam u kretanju kroz ili oko potencijalnih poremećaja u industriji.

Na primjer, farmeri koriste planiranje scenarija kako bi predvidjeli kakva će biti žetva, što im pomaže u predviđanju prodaje, ali i budućih ulaganja, dok, vojne institucije koriste planiranje scenarija u svojim operacijama kako bi se nosile sa svim malo ili više vjerojatnim situacijama, predviđajući posljedice svakog događaja. U ovom slučaju planiranje scenarija doslovce znači razliku između života i smrti. 

(Ne)Planiranje scenarija neće imati tako dalekosežne posljedice posljedice za vašu organizacijiu ili vaš osobni razvoj, ali, ako se ne napravi kvalitetno, riskirate otvaranje vrata povećanim troškovima i opasnostima, kao i propuštenim prilikama.

Upoznajte predavača - Anthony J. Evans

Anthony J. Evans je profesor ekonomije sa specijalizacijom za podučavanje ekonomije menadžmenta na MBA i Executive MBA razini. Predaje na COTRUGLI Business School, ESCP Europe Business School, Danube University i Helsinki School of Economics. Objavio je niz akademskih i poslovnih članaka te je autor knjige „Markets for Managers“. Član je MOC Affiliate Faculty na Institutu za strategiju i konkurentnost na Harvard Business School, a također i član Komisije monetarne politike na Institutu ekonomskih poslova. Doktorat iz ekonomije stekao je na George Mason University u SAD.

COTRUGLI - sinonim za premium poslovnu edukaciju

Poslovna škola COTRUGLI sinonim je za poslovnu izvrsnost i rezultate, a slovi za vodeću poslovnu školu u jugoistočnoj Europi. Tome u prilog govori i AMBA akreditacija koju posjeduje svega 300 škola u svijetu, što čini manje od dva posto škola u ukupno 70 zemalja. MBA diplomu do sada je steklo 2500 polaznika, što predstavlja najveću MBA alumni zajednicu u regiji, a kroz korporativne programe akademije prošlo je više od 20.000 top menadžera. Ono što školu čini posebnom je vrhunski tim inozemnih predavača, koji su istovremeno konzultanti koji rade za neke od najvećih organizacija u svijetu. 

Prijave za 20 generaciju i dalje su u tijeku. Provjerite upisne pogodnosti i prijavite se!

SPONZORIRANO / PROMO

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram