Zatvori
New York Times zgrada
Foto: Jakayla Toney / Unsplash
PoslovniPuls
27/12/2022

Bloomberg razmatra preuzimanje New York Timesa ili Washington Posta

Bivši njujorški gradonačelnik i vlasnik Bloomberg poslovnog carstva, Michael Bloomberg, navodno razmatra preuzimanje poznatih medija New York Timesa (NYT) i Washington Posta.

Kako piše portal Axios, a citira Reuters, Bloomberg o potencijalnom preuzimanju još uvijek nije razgovarao s većinskim vlasnikom NYT-ove matične kompanije, Rupertom Murdochom.

S druge strane Washington Post je demantirao spremnost na prodaju. Podsjetimo, vlasnik ovog utjecajnog medija je osnivač Amazona Jeff Bezos, koji je WP kupio 2013. godine za 250 milijuna dolara.

Dow Jones, pod čijom se kapom, osim NYT-a, nalaze i Barron's te MarketWatch, navodno je velika želja Michaela Bloomberga, koji osim poslovnih i dalje ima i grandiozne političke ambicije, piše Axios.

80. godišnji Bloomberg obnašao je dužnost gradonačelnika New York Cityja i to od 2002. do 2013. godine, a 2020. godine pojavio se i kao jedan od kandidata Demokratske stranke za nominaciju za američkog predsjednika.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram