Zatvori
PoslovniPuls
14/12/2022

Osiguraj lidersku prednost u turbulentnom poslovnom svijetu

Posljednjih nekoliko godina bile su turbulentne za svjetske ekonomije. Uzorka je puno, Covid-19, rat u Ukrajini, skokovite cijene struje i plina, problemi u opskrbnom lancu, digitalni poremećaji, a svi su složni u jednom: ekonomski poremećaji i sve složenija makroekonomska perspektiva bit će ključni elementi strateškog okruženja budućnosti

MBA kao stabilnost u teškim vremenima 

Nepredvidiva vremena zahtijevaju postavljanje drugačijih prioriteta, strateških okvira i alata za prevladavanje krize uz zadržavanje postojeće tržišne pozicije. Usred svih ovih previranja, možda se pitate; Je li sada pravo vrijeme za upisati MBA program? 

Istina je, stjecanje MBA diplome zahtijeva značajnu porciju vremena i financijskih sredstava, no također pruža sve potrebne vještine za generiranje dodatne vrijednosti i postizanje upravljačkih pozicija u organizacijskoj shemi kompanija. Te vještine uključuju: strateško razmišljanje, jake komunikacijske vještine, sveukupnu svestranost, sposobnost rukovanja složenim globalnim poslovnim okruženjima i inovativno razmišljanje. Ove kompetencije, koje se poliraju kroz MBA program, čine polaznike najtraženijim zaposlenicima, dok lidere opremaju globalnom infrastrukturom i digitalnim rješenjima za pružanje dugoročne vrijednosti. Također, sve ove vještine bit će krucijalne prilikom pokretanja i unapređenja vlastitog poslovanja. 

Čvrst okvir temeljen na znanju

Prema podacima Investopedije, čak 20% novoosnovanih poduzeća propadne unutar prve godine, 50% se zatvara nakon pet godina, a 65% nakon deset godina. Čvrst okvir temeljen na znanju neprocjenjiv je jer dok su u prošlosti tvrtke mogle razviti strategiju i kreirati proces korak po korak, danas rukovoditelji trebaju aktivniji pristup koji će im omogućiti da u kratkom vremenu odgovore na brojne izvore poremećaja. 

Anthony J. Evans, predavač na COTRUGLI Business School

COTRUGLI - sinonim za premium poslovnu edukaciju

Poslovna škola COTRUGLI sinonim je za poslovnu izvrsnost i rezultate, a slovi za vodeću poslovnu školu u jugoistočnoj Europi. Tome u prilog govori i AMBA akreditacija koju posjeduje svega 300 škola u svijetu, što čini manje od dva posto škola u ukupno 70 zemalja. MBA diplomu do sada je steklo 2 500 polaznika, što predstavlja najveću MBA alumni zajednicu u regiji, a kroz korporativne programe akademije prošlo je više od 20 000 top menadžera. Ono što školu čini posebnom je vrhunski tim inozemnih predavača, koji su istovremeno konzultanti koji rade za neke od najvećih organizacija u svijetu. 

Dekan ove poslovne škole, gospodin Jyoti Gupta, ističe kako kroz MBA program polaznici neće učiti samo od predavača, već i jedni od drugih: „Jamčim vam da ćete ovdje steći neprocjenjivo znanje, ali još važnije, steći ćete prijatelje za cijeli život.” Pritom dodaje: „Naš glavni cilj je kanalizirati vaš osobni i profesionalni razvoj, otvoriti vrata napretku i osigurati najbolji put za vaše organizacije.”

Jedan od predavača, gospodin Anthony J. Evans, profesor ekonomije specijaliziran za podučavanje ekonomije menadžmenta na MBA i Executive MBA razini, ističe kako su svi programi na ovoj poslovnoj školi prilagođeni obiteljskom životu i užurbanoj svakodnevnici polaznika, uvažavajući balans između privatnog i poslovnog života. COTRUGLI je mjesto stalnih promjena, dinamike i energije. „Najdraža stvar mi je definitivno energija i strast kojom polaznici pristupaju ovom izazovu. Polaznici su vrlo interaktivni, a mi se trudimo obraditi i pokriti sve relevantne sadržaje, pritom stvarajući dobru atmosferu, kaže Evans. Također ističe kako uspjeh polaznika ovisi o njima samima, ali i da se rad uvijek isplati: „Kada razgovaram s polaznicima na početku i/ili tijekom upisnog procesa, ključna poruka koju volim prenijeti je kako količina rada izravno korespondira s vrijednošću koju će dobiti pri završetku programa.” 

Budite spremni na sve izazove današnjice. I sutrašnjice. 

Da bismo doskočili svim poslovnim izazovima današnjice (i sutrašnjice) rukovoditelji moraju razumjeti osjećaj svrhe koji postoji u organizaciji, a zaposlenici pronaći operativni model kojim doprinose postizanju korporativnih ciljeva, čime posljedično otvaraju vrata novim poslovnim prilikama i napredovanju. 

Svaka će tvrtka imati dobrih i loših događaja u svom životnom ciklusu, no ono što čini tvrtku velikom jest što i kako čini kada se ti događaju dogode. Neke je događaje nemoguće predvidjeti, no moguće je razviti platformu koja će omogućiti pravovremene odgovore.Budite spremni na sve poslovne izazove i provjerite kako MBA programi na poslovnoj školi COTRUGLI mogu pomoći izvući maksimum iz svake situacije.

SPONZORIRANO / PROMO

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram