Zatvori
Foto: Infinum
PoslovniPuls
09/12/2022

Zaposlenici odabrali najbolje hrvatske poslodavce: Potpuna dominacija IT tvrtki

Portal MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.

Riječ je o anonimnom istraživanju, čiji sudionici su tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojeg MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

Najbolji poslodavci su tako Infinum, Q agency i The Productive Company.

Ove godine je u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo 67 tvrtki (43% srednjih, 36% malih, 14% velikih i 7% mikro tvrtki), a svoje odgovore je ponudilo 6.700 zaposlenika (od preko 8.500 zaposlenih u tvrtkama sudionicama).

Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama: Radni uvjeti i Izazovnost radnih zadataka, dok su najlošije ocijenjene kategorije Uključenost u donošenje odluka i Organizacija rada.

Od ove godine pitanja obuhvaćaju i kategoriju Podrška nadređenog i dok je za očekivati da će ispitanici biti najkritičniji upravo prema nadređenom, to ipak nije slučaj.

Ono što najbolje poslodavce razlikuje od ostalih upravo su kategorije, Uključenost u donošenje odluka i Osobni rast i razvoj. U tim kategorijama zadovoljstva najveće su razlike najboljih poslodavaca i ostalih tvrtki.

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 45% zaposlenika, dok 53% djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega 2% zaposlenika. U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 84%, navodi s portala MojPosao.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram