Zatvori
Foto: PRESS
PoslovniPuls
08/12/2022

Hrvatski SysKit osigurao investiciju tešku 9 milijuna dolara

Hrvatska softverska tvrtka SysKit osigurala je devet milijuna dolara investicije koju će iskoristiti za internacionalizaciju poslovanja i razvoj tvrtke. U sklopu investicije, koju je financirao britanski ulagački fond Cade Hill Investments, otvorili su ured u Cambridgeu gdje su preselili sjedište, priopćeno je.

“Ovo će nam ulaganje značajno olakšati pozicioniranje na zapadnim tržištima i otvoriti snažniji pristup inozemnom znanju i talentima. Sredstva ćemo usmjeriti u ljude, razvoj proizvoda te komercijalnih operacija u državama Sjeverne Amerike i Zapadne Europe”, rekao je izvršni direktor SysKita, Toni Frankola.

Britanski ulagači, s kojima su prvu suradnju ostvarili 2017. godine, prepoznali su da je tvrtka uspješno ovladala specifičnom tehnološkom i tržišnom nišom.

“Izrazito smo zadovoljni partnerstvom sa SysKitom. Uživali smo u dosadašnjoj suradnji i vjerujemo da će postati jedna od najuspješnijih softverskih tvrtki u Hrvatskoj”, komentirao je direktor Cade Hilla, Simon Galbraith.

U posljednjih je nekoliko godina SysKit skalirao svoje poslovanje predvidjevši povećanje potražnje za softverima koji olakšavaju upravljanje i povećavaju sigurnost Microsoftovih okolina. Osim financijskog rasta, koji su ostvarili sa svojim ključnim proizvodom, SysKit Pointom, tvrtka je ove godine značajno povećala broj zaposlenika kojih je sada 75.

Prema Frankolinim riječima, taj će se trend nastaviti u idućoj godini: “Hrvatska ima fenomenalne IT inženjere i poslovne stručnjake, ali ih je premalo u odnosu na potražnju. Tako da ćemo u idućoj godini pojačano zapošljavati u Hrvatskoj, ali i Engleskoj gdje smo otvorili ured”.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram