Zatvori
PoslovniPuls
15/11/2022

Notch na Dev of Things MeetUp predstavlja svoje IoT projekte

U portfelju višestruko nagrađivane domaće IT tvrtke, Notch, nalaze se i IoT projekti Spotsie i Nexxiot. Oba projekta su location-based, odnosno temelje se na slanju i upravljanju lokacijskih podataka statičnih i aktivnih objekata. Kroz Dev of Things MeetUp, koji se će održati 22. 11. u HUB385, svoje izazove i iskustvo rada na ovim IoT projektima predstavit će njihovi developeri i project manageri.

Tako će Marco Hrlić, Spotsie, predstaviti razvoj projekta od hardwarea do firmware, odnosno dizajn, proizvodnju i izazove s kojima su se sreli postavljajući IoT platformu za razna kompleksna okruženja, poput onih eksplozivnih. Ante Gulin, također iz Spotsija, će s druge strane predstaviti važnost protocol buffera za funkcioniranje clouda, te kako upravljati Kubernetes klasterima uz pomoć Gita i FluxCDa.

Uz to, Nexxiot, švicarski tech-trade pionir, predstavit će kako inovacijskim pristupom koji pomaže u svjetskom lancu opskrbe povećavaju svoj rast. Uz to, prezentirat će i tijek IoT podataka, od početne forme, pa sve do trenutka kada im pristupa korisnik.

Inače, Spotsie, start-up koji je započeo pod okriljem Notcha te prve verzije odradio prateći protok ljudi na konferencijama, danas se koristi u velikim industrijskim postrojenjima za lociranje sirovine, proizvoda, djelatnika… Dokaz da se radi o uspješnom projektu ne govore samo nagrada Central European Startup Awards i priznanje Instituta Ruđer Bošković, Nikola Tesla Innovation Award za high tech inovaciju, već i to da je investicijski fond Fil Rouge u ovaj projekt uložio 1,5 mil. dolara.

Na projektu Nexxiota, Notch radi od ove godine, no već je došlo do proširenja tima za ovo ekološki osviješteno i nagrađivano IoT rješenje. Fokus je optimizacija transporta u globalnom lancu opskrbe, odnosno uz IoT tehnologiju je omogućeno praćenje lokacije, statusa i uvjeta tereta.

Nexxiot i Spotsie predstavljaju samo neke od zanimljivih izazova na kojima radi Notch, a osim IoT tehnologije, rade i na NFT platformi, fintech rješenjima te na sustavima za divove poput Strabaga.

Osjetite samo dio onoga što se radi u Notchu 22. 11. u Zagrebu u HUB385, a prijaviti se možete ovdje!

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram