Zatvori
Foto: Jadran hoteli
PoslovniPuls
15/11/2022

Izraelski hotelijeri preuzeli riječku hotelsku grupaciju Jadran

Izraelska Brown Hotels grupacija preuzela je Jadran hotele, poznatu riječku hotelsku grupaciju.

Brown Hotels Grupa u svojim planovima za Jadran hotele i čitavu destinaciju ima velike investicijske i razvojne aktivnosti, s jasnom vizijom transformacije grada Rijeke u međunarodno priznatu turističku destinaciju koja će biti prepoznatljiva po svojoj živopisnoj kulturnoj i zabavnoj sceni, čemu će uvelike doprinijeti karizmatičan stil Brown hotela s jedinstvenom ponudom. Brown Grupa namjerava provesti sveobuhvatan proces rebrendiranja na svih sedam lokacija na kojima se nalaze objekti u vlasništvu Jadran hotela, a ovom će akvizicijom proširiti vlastiti portfolio u Hrvatskoj, obzirom da već duži niz godina uspješno upravlja trogirskim Brown Beach Houseom, stoji u priopćenju.

"Potencijali Rijeke kao grada su ogromni, te smo uvjereni kako može postati značajno turističko središte u hrvatskim, ali i globalnim okvirima te destinacija koja će privlačiti turiste iz cijelog svijeta. U prilog tome govore i značajna ulaganja, posebice stranih investitora na riječkom području, a mi želimo i planiramo biti dio tog trenda ulažući značajna sredstva u razvoj Rijeke, uključujući izgradnju i obnovu hotela te prepoznatljivih Brown atrakcija kao što su ekskluzivni fine-dining restorani, rooftop barovi, noćni klubovi, bazeni i spa zone te brojne druge atrakcije. Grad Rijeka, s međunarodnom zračnom lukom i novim nautičkim marinama koje su u izgradnji, doživljava nevjerojatan zamah i na pravom je putu da se transformira u poželjnu globalnu turističku destinaciju", naglasio je Leon Avigad, osnivač i suvlasnik Brown Hotels Grupe.

Širenjem vlastitog europskog portfelja s novih sedam hotela i jednim kampom na širem riječkom području, Brown Hotels Grupa nastojat će i u Hrvatskoj implementirati svoj uspješan pristup koji se temelji na kvalitetnoj usluzi, dizajnu, kreativnosti i stilu. Tim eksperata Brown Grupe iza sebe ima bogato iskustvo i niz projekata provedenih diljem svijeta kojima su doprinijeli preobrazbi brojnih destinacija u atraktivna turistička središta. Navedeno je postignuto strateškim i ciljanim ulaganjem u hotele, restorane i popratne atraktivne sadržaje, a ovom investicijom želja je isto ponoviti u gradu Rijeci prepoznatljivom po bogatoj kulturnoj ponudi i prekrasnom krajoliku.

Brown Hotels Grupa trenutno posjeduje i upravlja nizom renomiranih hotela, odmarališta i turističkih atrakcija diljem Njemačke, Cipra, Grčke i Izraela, te je stekla snažan ugled u hospitality sektoru na globalnoj razini, dodaje se u prioćenju.

"Tijekom cijelog procesa imali smo iznimno kvalitetnu suradnju s dosadašnjim vodstvom Jadran hotela - Ivanom Franolićem i Zoranom Lušticom, koji su tijekom godina izgradili respektabilnu kompaniju koja u svojem posjedu ima jedinstvene objekte i lokacije, te vjerujemo kako Brown Hotels Grupa može značajno doprinijeti njenom daljnjem razvoju. Zaista smo počašćeni i oduševljeni što imamo priliku započeti razvijati našu viziju u Rijeci gdje planiramo implementirati prepoznatljivi Brown Hotels model upravljanja kroz stvaranje živopisnih, jedinstvenih turističkih iskustava koja nadilaze same hotele. Želimo nastaviti surađivati sa svim dosadašnjim zaposlenicima Jadran hotela, kao i lokalnim stručnjacima te čitavom zajednicom kako bismo zajedno pozicionirali Rijeku kao značajnog igrača na globalnoj turističkoj karti te smo uvjereni kako ćemo našom ponudom hotela, restorana i zabavnih sadržaja privući turiste i posjetitelje iz Europe, Azije i čitavog svijeta", istaknuo je Oshri Deri, globalni izvršni direktor Brown Hotels Collectiona.

Fokus novih vlasnika u narednom razdoblju će biti usmjeren na prva tri hotela u Rijeci, gdje se uskoro planira započeti s renovacijom i preuređenjem, a oni će ubuduće biti poznati pod brendom Brown Hotels. Među njima su Hotel Continental koji će biti preimenovan u Brown Continental Rijeka, Hotel Jadran koji će biti poznat kao Brown Beach Jadran Rijeka i Hotel Neboder koji će postati Brown Lighthouse Rijeka. Aktivnosti renovacije i obnove preostale četiri lokacije provodit će se kroz narednih dvije godine uz doprinos vrhunskih lokalnih dizajnera, arhitekata i građevinskih tvrtki. Obnova samih hotela izvodit će se u skladu s najvišim standardima uz korištenje najkvalitetnijih materijala, preciznost izvedbe i pridavanje posebne pažnje svakom detalju. Cjelokupan proces širenja ponude obuhvatit će bazene, sushi barove, sky barove, restorane, klubove i mnoge druge zanimljivosti.

Brown Continental Rijeka bit će flagship Brown Hotel u gradu Rijeci koji će ponuditi zanimljive sadržaje lokalnom stanovništvu, kao i brojnim turistima. Sam hotel nalazi se na istočnoj obali Rječine, nekoliko koraka od gradske jezgre, sa spektakularnim pogledom na rijeku i more. S dugom poviješću koja seže sve do 1888. godine, Continental koji je bio prvi otvoreni hotel u Rijeci, predstavlja prepoznatljiv kulturni spomenik. Brown Grupa planira zadržati eleganciju i gracioznost samog hotela te će modernizirati njegov interijer i popratne sadržaje u skladu s razvojem gospodarstva grada i njegovog pozicioniranja kao rastuće turističke destinacije. Brown Continental Rijeka posjetiteljima će ponuditi ekskluzivan restoran, bar, biblioteku s kaminom, spa i wellness centar, a očekuje se da će biti hit među lokalnom zajednicom i stranim gostima iz cijele Hrvatske, Europe i svijeta.

Brown Grupa na uspješnoj provedbi navedene investicije surađivala je s nizom renomiranih domaćih i stranih kompanija.

"Želimo iskazati zahvalnost svim pojedincima i kompanijama koje su bile uključene u ovaj projekt. U čitavom procesu smo imali izvrsnu podršku od strane InterCapitala, odvjetničkog društva Šavorić & Partneri, kao i tvrtke T.C. & Partneri. Proces due diligencea proveden je od strane tvrtki EY, Gark Consulting i Colliersa, a sve ovo pokazatelj ozbiljnost same investicije te našu ambiciju da surađujemo s lokalnim stručnjacima", zaključio je Nir Waizman, suvlasnik Brown Hotels Grupe.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram