Zatvori
Crveni Porsche
Foto: Dillon Kydd / unsplash
PoslovniPuls
28/10/2022

Porsche bilježi snažan rast dobiti u prvih devet mjeseci ove godine

Porsche je po prvi put od nedavnog izlaska na burzu objavio poslovne rezultate. U prvih devet mjeseci ovaj njemački proizvođač luksuznih sportskih automobila tako je zabilježio rast operativne dobiti na 5 mlrd. eura, što predstavlja rast od 40 posto u odnosu na isto vremensko razdoblje prošle godine. Porscheovi prihodi u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su 26,7 mlrd. eura.

"Treći kvartal bio je izrazito volatilan i izazovan s političkog, ekonomskog i društvenog aspekta. Ipak, bili smo uspješni u IPO-u i Porsche ima odličan start (kao javno izlistana kompanija)", rekao je financijski direktor njemačke kompanije, Lutz Maschke.

U prva tri ovogodišnja kvartala Porsche je isporučio 221,5 tisuća automobila, što predstavlja rast od skromnih 2 posto u odnosu na prošlu godinu.

Dionicama Porschea trguje se uz cijenu od gotovo 100 eura, što predstavlja snažan rast u odnosu na IPO cijenu u iznosu od 82 eura.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram