Zatvori
Lidija Karaga Poslovna inteligencija
PoslovniPuls
13/10/2022

KARIJERE: Lidija Karaga je nova čelnica Poslovne inteligencije

Lidija Karaga, suvlasnica, suosnivačica i dosadašnja članica Uprave Poslovne inteligenicije, u listopadu ove godine prezuela je čelnu poziciju kompanije.

Predsjednik Uprave Poslovne inteligencije do sada je bio Dražen Oreščanin, koji postaje Predsjednik Skupštine kompanije te kroz tu ulogu ostaje involviran u poslovanje. Lidija Karaga na poziciju Predsjednice dolazi s mjesta članice Uprave zadužene za prodaju, razvoj poslovanja i upravljanje projektima.

Preostale članice Uprave, Slađana Krpić i Anita Cvetić Oreščanin, ostaju u dosadašnjim ulogama. Dražen Oreščanin će, uz ulogu predsjednika Skupštine Poslovne inteligencije, biti fokusiran na razvoj poslovanja i odnose s investitorima u tvrtki Legit, uspješnom spin-offu Poslovne inteligencije.

Dražen Oreščanin, Anita Cvetić Oreščanin i Lidija Karaga osnovali su Poslovnu inteligenciju prije više od 20 godina. Od tada, kompanija ide uzlaznom putanjom i etablirana je kao lider za područje podataka i analitike u ovom dijelu Europe te se uspješno probija i na globalnom tržištu.

Lidija Karaga je u Poslovnoj inteligenciji od 2002., na poziciji Direktorice konzaltinga, te je od 2010. na poziciji članice Uprave. Zaslužna je za kontinuirano unapređivanje internog znanja konzultanta i razvoj kompetencija, osiguranje kvalitete isporuke na projektima te rješavanje ključnih pitanja vezanih za upravljanje projektima. Od ove godine u njezinoj su nadležnosti prodaja i razvoj poslovanja, a upravo zbog naglaska na uspješno širenje inozemnog poslovanja, u Lidijinom fokusu će i dalje biti osnaživanje globalne tržišne prisutnosti Poslovne inteligencije.

"Ova promjena je logičan i završni korak u transformaciji koja je obuhvatila proširenje Uprave, izdvajanje Legita te promjenu Draženove uloge. Kao suosnovačica sam u upravljanje tvrtkom uključena od samog početka i izuzetno sam ponosna na sve što smo do sada napravili. Na tom nasljeđu nastavljamo ambiciozno, u smjeru globalnog rasta, vodeći se našim osnovnim principom: sve što radimo mora biti istovremeno dobro za zaposlenike, klijente i kompaniju. Postajemo IT kompanija koja ima 100% žensku Upravu i vjerujemo da ćemo na taj način potaknuti i dodatne pozitivne promjene u industriji“, izjavila je Karaga povodom preuzimanja nove uloge.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram