Zatvori
PoslovniPuls
05/10/2022

Evo kada novi zrakoplovi stižu u flotu Croatia Airlinesa

Iz Croatia Airlines stiže najava kako će do 2026. obnoviti svoju flotu sa šest novih A220 zrakoplova tvrtke Airbus, objavljeno je.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik prihvatio je ponudu Airbusa za šest novih aviona, koji su ugovoreni kao dodatak postojećem ugovoru koji je kompanija zaključila 2008., tada za Airbus A319 zrakoplove, koji su potom 2015. godine zamijenjeni u Airbus A320 NEO tip, da bi se konačno nakon usvojene strategije za novi razvojni ciklus odabrao tip Airbus A220, kapaciteta 127 i 148 sjedala, poručuju iz Croatia Airlinesa.

Iz kompanije su izvijestili da sukladno post-covid strategiji, koja je usvojena u kolovozu prošle godine, a s ciljem obnove flote i povećanja učinkovitosti poslovanja te daljnjeg jačanja konkurentske sposobnosti, hrvatski nacionalni avioprijevoznik planira u sljedeće četiri godine zamijeniti sve postojeće zrakoplove jednim tipom zrakoplova.

"Zrakoplovima nove tehnologije Airbus A220 osigurat ćemo bolji odgovor na konkretne potrebe naših putnika i efikasniji poslovni model, stvarajući pretpostavke održivog poslovanja u budućnosti", zaključuju iz Croatia Airlinesa.

Novim avionima Croatia Airlines planira zamijeniti postojeće avione A 320 i A 319 koje ima u svojoj floti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram